Plantekasser på hjul

Plantekasser på hjul er utrolig gode til at have på terrassen eller altanen. Plantekasser er en flot og nem måde at få naturen og planter ind et sted, hvor der ikke er jord. Hjulene gør det utrolig let at flytte på plantekasserne, selv når der er kommet jord og planter i. Hjulene er kraftige, så de sagtens kan holde til at køre på det meste underlag. 

Vis som Gitter Liste

16 varer

Faldende orden
pr. side

Flotte plantekasser på hjul

På altaner, terrasser eller taghaver er det ikke altid lige let at få blomster og planter i jorden. Underlaget gør det praktisk talt ikke muligt at anlægge bede eller få naturen ind i et hyggeligt uderum. Det kan også være svært at finde plads nok til planterne uden at de tager for meget at af pladsen til ophold. Løsningen på disse problemer er plantekasser på hjul.

Plantekasser adskiller sig fra højbede ved at de har en bund og enten hjul eller fødder. En plantekasse på hjul er mobil, hvilket gør det interessante. Det er både praktisk men også æstetisk flot at se på. Hjulene giver mulighed for at flytte planterne rundt efter lyset, men også at lege med forskellige indretninger af uderummet. Det er muligt at ændre på den, hvis nye behov opstår.

Plantekasserne løfter planterne op i en ny højde, som skaber en skøn dynamik i uderummet. Derudover skaber plantekasserne også læ i uderummet. 

Plantekasser på hjul med espalier

Ønsker man at planterne slanger sig flot op ad en væg, findes vores plantekasser på hjul med espalier. Espalier sidder midt i plantekasser og giver planterne mulighed for at bevæge sig op ad det. Dette giver planterne den rette støtte, så de ikke falder ned og knækker. Resultatet er en smuk væg af de skønneste blomster og planter.
Jo tættere de får lov til at gro, jo mere læ skabes der. Det kan også fungere som en skillevæg, hvis man ønsker at skabe flere hyggelige uderum.  

Ideer til plantekassens indhold

Til vores plantekasser anbefaler vi planteskolejord. Denne planteskolejord indeholder Champost Jordforbedring og Champost Naturgødning. Det er en møglækker blanding og det er derfor ikke nødvendigt at tilsætte gødning det første år. 
Plantekasser kan udtørre ligesom kummer og krukker, men rødderne kan også rådne, hvis de står i vand for længe. Vores plantekasser har huller i hjørnerne af bunden (kan ikke ses fra siden), som gør at overskydende vand løber ud. Det sikrer at rødderne ikke står i vand og rådner. 

Der er mange muligheder når det kommer til beplantning i plantekasserne. De fleste planter kan med lidt held dyrkes i plantekasser. Det vigtigste er plantekassens størrelse, da forskellige planter har brug for forskellig mængde jord. Krydderurter, klatreplanter og blomster kræver ikke så meget plads eller jord, hvorimod træer og buske har brug for mere plads og jord. 

Vores plantekasse som er 40 x 40 x 40 cm kan rumme 64 liter jord, plantekasse på 80 x 40 x 40 cm kan rumme 128 liter jord og vores 120 x 40 x 40 plantekasse kan rumme 192 liter jord.