Plantekasser med espalier

Det kan godt ligne et højbed med espalier, da det i bund og grund er en kasse med bund, der fyldes med jord. Man kan herefter plante diverse planter, blomster, krydderurter, grøntsager osv. I vores plantekasser er der afløbshuller i hjørnerne, for at fx regnvand ikke forbliver i plantekassen og dermed drukner planterne. Vores plantekasser med espalier til dig, der ønsker at kombinere store, fine bed med det moderne fænomen vertical gardening.

Populære produkter i "Plantekasser med espalier

Filter

Hvad er en plantekasse med espalier?

En plantekasse fra Zinkbakken er en kasse med bund der fyldes med jord. Man kan herefter plante diverse planter, blomster, krydderurter, grøntsager osv. I vores plantekasser er der afløbshuller i hjørnerne, for at regnvand osv. ikke forbliver i plantekasse og derved oversvømmer den. Vælger man en plantekasse med espalier får plantekassen en form for hegn i på tværs af kassen. Dette hegn gør at planterne får mulighed for at gro op af.

For at opnå den største succes med en plantekasse med espalier er det vigtigt at planter og blomster får de bedste levevilkår. Dette gælder både valg af jord til plantekasse, men også hvor man placerer den. Det er naturligvis vigtigt at planterne får sol, hvis man ønsker at de gror op af espaliet. Vores planteskolejord er god jord til plantekasser og indeholder alt, hvad planterne har brug for, for at få en optimal start. Disse to ting sikrer, at dine planter klarer sig godt igennem hele sæsonen og skaber en smuk grøn væg.

De kendes også som en blomsterkasse med espalier

Du vælger selv, hvordan du vil bruge plantekassen. Skal du have smukke blomster deri, eller skal den danne en flot grøn væg med de fineste planter, der snoer sig fint op af espalieret? Vi nævnte før begrebet vertical gardening, som handler om, direkte oversat, lodret havearbejde. Det er en smart løsning til dig, der drømmer om en grøn oase, men du har ikke plads til at gøre det på. Det kan være, at du enten bor i en lejlighed med en lille altan, du har en lille have eller du bare godt kan lide tanken om høje planter, der vokser opad. Du kan plante klatrende planter som tomater, ærter og slyngroser i din plantekasse. Så får de gode betingelser for at klatre op af espalieret og vokse sig store og smukke og skabe en smuk, lodret have. Samtidig giver plantekasserne en god mulighed for at dyrke urter som basilikum, persille og timian eller blomster som lavendel og petunia, hvilket kan give din have eller altan både farve og en skøn duft.

Hvis du er ny i planteverden eller ikke er velsignet med grønne fingre, kan en plantekasse med espalier være et godt valg til at hjælpe dig godt på vej til det grønnere uderum forbliver grønt. Som sagt er der afløbshuller i plantekasserne, og det kan ofte være svært at vide, hvor meget vand planter skal have. Afløbshullerne i plantekasserne sikrer, at overskydende vand let kan drænes væk, hvilket er afgørende for plantens sundhed. Fx kan planter som rosmarin og oregano, der ikke tåler stående vand, trives bedre i en plantekasse med god dræning. På den måde kan du nyde frodige, sunde planter uden at bekymre dig om overvanding. 

Har du overvejet plantekasser med espalier på hjul?

Hvilket udtryk ønsker du på din terrasse? Går du efter det rå look, eller skal det hellere være et moderne look, der kommer til udtryk? Hos Zinkbakken finder du et stort udvalg af plantekasser med espalier, der er produceret i galvaniseret stål, galvaniseret stål med sort pulverlak og cortenstål. Uanset hvad, så vil vores plantekasse passe helt perfekt ind på din terrasse.

Der kan også vælges hjul til vores plantekasser med espalier. Det gør at plantekassen let kan flyttes, hvis du ønsker lidt forandring i havens uderum. Når plantekassen er fuld af jord, så er den jo tung, og det kan det virke uoverskueligt at flytte på den, men med hjul er dette let. Vores hjul er kraftige og kan køre på de flest underlag, og som prikken over i'et til funktionaliteten og sikkerheden har hjulene en bremse, så hjulet kan låses og plantekassen derefter ikke ruller væk. Ønsker du ikke hjul på dine plantekasser, findes de også med fødder, som løfter plantekassen ca. 1 cm op.

Husk, at jorden spiller en vigtig rolle

Det er vigtigt at vælge den rigtige type jord til din plantekasse med espalier, da jordens kvalitet er fundamentet for dine blomsters og planters trivsel. Dog tror mange, at enhver jordtype vil være tilstrækkelig, men sandheden er, at kvaliteten af jorden er altafgørende for at få succes med dine planter. Næringsrig jord, fyldt med organisk materiale og med en god struktur, er essentiel for at dyrke de grøntsager og andre afgrøder, vi alle drømmer om.

Et godt råd til at finde den bedste jord til dine højbede er at forstå planternes behov for optimal trivsel. Hver planteart kan have specifikke krav til jorden, og det er vigtigt at vælge den jord, der bedst understøtter disse behov fra starten. Fx trives kartofler i en jord, der ikke behøver være særlig fin, mens gulerødder har brug for en meget finkornet og næringsrig jord for at udvikle sig bedst muligt. Det er naturligvis også vigtigt at planterne får sol, hvis man ønsker at de gror op af espalieret, så stiller du din plantekasse et solrigt sted og planter god jord, har du sikret dine planter god trivsel hele sæsonen.

Skab et hyggeligt uderum med plantekasser med espalier

En plantekasse med espalier giver mange muligheder for at skabe et utrolig hyggeligt uderum. De er ideelle til klatreplanter, hvor du nemt kan skabe en grøn væg. Hos Zinkbakken kommer de i forskellige materialer og størrelser, der alle komplimenterer dine grønne planter, om de stå skal stå på altanen eller i haven som køkkenhave. Plantekasser med indbyggede espalier kan