Højbede i cortenstål

Den perfekte rustikke charme ved vores højbede i cortenstål. Dette materiale, kendt for sin styrke og vejrbestandighed, udvikler en smuk, beskyttende patina over tid. Vores cortenstålshøjbede er ikke blot en havefunktion, men et levende kunstværk, der forvandler dit uderum med sin varme, naturlige æstetik. Det skal ikke vedligeholdes ligesom træ.

Populære produkter i "Højbede i cortenstål

Filter
Tilbud
Tilbud
Gårdhaven - Cortenstål

16.999,00 kr. Førpris: 19.389,00 kr.
Tilbud
Tilbud
De 4 store højbede - Cortenstål

11.999,00 kr. Førpris: 12.396,00 kr.
Tilbud
Tilbud
Tilbud
Tilbud
Tilbud
Stjernen med corten spejlbassin

3.949,88 kr. Førpris: 4.073,88 kr.
Tilbud
Stjernen med spejlbassin, høj kant

4.299,00 kr. Førpris: 4.623,00 kr.

Fordele ved et højbed

Dine planter får de optimale forhold ved at du benytter dig af et højbed. Der er god dræning af jorden. Om foråret bliver bedet hurtigere opvarmet og dermed giver det en bedre start for dine planter. Derudover har du mulighed for at få vores højbede foret med flamingo, hvilket er med til at holde på varmen de kolde dage, samt sørge for dine planter ikke bliver overopvarmet en hed sommerdag. Flamingoen er desuden med til at give en længere levetid på cortenstålet, da det beskytter mod jordens nedbrydende effekter. Alle vores højbede er dansk produceret og i virkelig høj kvalitet. Vores højbede findes i flere materialer og størrelser.

Undgå at få snegle i dine grøntsager med vores corten stål højbed

Et højbed er ikke kun pænt at se på, men det er også praktisk. Ved at løfte dine grøntsager op fra jorden er der bedre mulighed for at beskytte dine afgrøder mod snegle og andet utøj. Skal du være helt sikker på at de famøse dræbersnegle ikke finder vej til dine lækre og sprøde grøntsager, er det en god idé at tilkøbe sneglekanter. Det smarte ved sneglekanterne er, at de har en vinkel, der gør at sneglene ikke kan komme over. Sneglekanten er en meget effektiv løsning, der vil holde i mange år fremover. Her på siden finder du et udvalg af sneglekanter, som er produceret her i Danmark.

De er produceret i jern, så de får med tiden det samme flotte look med den rustrøde farve. Du kan sagtens bruge sneglekanten i jern til dine højbede i cortenstål, da man skal se godt efter for at kunne se den minimale forskel, der vil være. Det er let at montere sneglekanten på siden af dit corten stål højbed.

Fun facts om dræbersneglen:

Er du skarp på dræbersneglen? Hvis ikke, synes vi, du skal læse med her:

- Vidste du, at dræbersneglen kan lægge op mod 500 æg. Herefter dør den. De fleste æg klækkes inden vinteren, og det er især unge individer, der overvintrer. De æg, der lægges sent, klækkes i det tidlige forår.

- Sneglene er aktive ved temperaturer mellem 5-25 grader. De trives dog bedst mellem 10 og 20 grader. Sneglene tåler kun let frost, men de er i stand til at overvintre på beskyttede steder. Det kan f.eks. være under et jorddække eller helt ned til 20 cm under jordoverfladen.

- Æggene kan tåle meget udtørring, uden det går ud over antallet af de, der klækkes.

- Sneglenes naturlige fjender er blandt andet nematoder, løbebiller, padder, fugle og mindre pattedyr. Snegle, der er over 3 cm lange, har kun få fjender.

Få en magisk køkkenhave med vores højbede i corten stål

Drømmer du om en magisk køkkenhave, der er formet af de fineste højbede? Højbedene i cortenstål er utrolig smukke, når de får deres patinerede udtryk. Dette sker automatisk, når produktet står ude i haven, og det kommer i kontakt med det våde vejr. Der er mange muligheder med sådan et bed. Du kan blandt andet lave dig en fuldstændig vidunderlig køkkenhave, hvor du kan dyrke alverdens lækre og sprøde grøntsager. Findes der noget bedre end tanken om, at gå ud i din egen have og hive frisk grønt op fra dine egne bede? At dyrke dine egne grøntsager behøver ikke kun at være en drøm. I højbedene af cortenstål kan du nemt dyrke sprøde salater, forskellige rodfrugter, bælgfrugter og mange andre lækre hjemmedyrkede grøntsager. Sommer er smagen af jordbær. Køb dig et cortenstål højbed allerede i dag og bliv klar til sommeren.

Bor du et sted, hvor du ikke har adgang til din egen have men i stedet har en dejlig altan? Så kan du stadig dyrke dine egne sprøde grøntsager. Måske bare i et mindre omfang, men det gør bestemt ikke noget. Du kan med plantekasserne i cortenstål dyrke dine yndlingsgrøntsager og -krydderurter. Plantekasserne fylder knap så meget som højbedene, men de får det samme smukke patinerede udtryk og den flotte rustne farve som højbedene.

Er du på udkig efter inspiration til din have, så gå endelig på opdagelse i vores online univers. Finder du ikke lige det, du i første omgang søger? Så kan du kontakte vores kundeservice, de står altid klar til at hjælpe dig. Du kan ringe på telefon 88 44 18 10 eller sende en mail til info@zinkbakken.dk.

Ofte stillede spørgsmål:

Spiser dræbersneglen også blomster?

Ja, det gør de desværre. Det er ikke nok med, de spiser løs af havens grøntsager, de kan også sagtens finde på at spise løs af dine smukke blomster i haven.

Hvordan kommer dræbersneglene?

Sneglene kommer som regel fra andre planter, der har været et sted, hvor der er dræbersnegle, eller hvor der er småsnegle eller æg i jorden. Et godt tråd kan være, at du ser plantens jord grundigt efter for småsnegle og snegleæg, inden du sætter planten i din have. Et andet sted, hvor dræbersneglene ynder at holde til, er i din kompostbunke. Komposten byder nemlig på både fugtighed og mad, og derfor ynder sneglene at lægge æg i kompostbunker. Et tip kan være, at du har en lukket kompostbeholder.

Hvornår er det sæson for dræbersnegle?

Vær opmærksom på, at når temperaturen når over de 5 grader, så dukker de overvintrede dræbersnegle op i haven. Der kan være tale om rigtig mange små snegle, da en enkelt dræbersnegl kan formere sig til 200-300 nye.

Hvad er et højbed i cortenstål lavet af? 

Cortenstål er et materiale, der er rusttrægt og vejrbestandigt konstruktionsstål. Når selve stålet udsættes for regn, sol og vind, så dannes der hurtigt et mørkebrunt/rødt rustlag, der nedsætter korrosionshastigheden 4-8 gange i forhold til blødt stål. Du opnår først den flotte rust, når stålet har været udsat for periodisk udtørring. 

Selve processen med at ændre farve på højbede i cortenstål tager op mod 3 år, og her vil du opleve, at højbedet ændrer sig fra en lys rustrød til en mørkere rødbrun farve. Cortenståls levetid afhænger af stålets tykkelse og muligheden for udtørring. Under alle omstændigheder, så får du et højbed med en lang levetid på op mod 50 år eller mere. Det vil med andre ord sige, at du virkelig får et holdbart højbed, hvis du vælger vores cortenstål højbed.

Den ultimative guide til højbedet

Hos Zinkbakken har vi et stort udvalg af højbede. Er du usikker på, hvordan du kommer i gang med at plante i dit højbed af cortenstål, så vil vi gerne hjælpe dig. Du kan i denne guide læse mere om, hvad du skal gøre, når du vil i gang med at dyrke dine egne urter og grøntsager. Det kan godt føles svært og uoverskueligt at komme i gang, og denne følelse vil vi gerne være med til at mane til jorden. Det behøver nemlig slet ikke at være så besværligt at komme i gang med drømmen om hjemmedyrkning af sprøde og lækre grøntsager. 

Har du lidt ekstra plads i din have, så kan du med fordel indrette den med ét eller flere højbede i cortenstål. At vælge et højbed i dette materiale er både flot og praktisk, da det ikke kræver yderligere vedligeholdelse. Du kan ikke komme uden om, at det kræver lidt ekstra tid, at passe dine afgrøder, så du skal på forhånd gøre op med dig selv, om du ønsker at bruge lidt af din tid på det. Har du tiden og pladsen til grøntsagsdyrkning, så synes vi helt bestemt, du skal give dig i kast med dette hyggelige projekt. 

Vi vil nu komme ind på nogle af de ting, du skal være opmærksom på, når du vil i gang med at dyrke grøntsager og urter: 

- Hvordan kommer du i gang?
- Hvilke fordele er der ved et højbed i stål?
- Hvilken højde skal dit højbed have?
- Hvor skal du placere dit højbed?
- Hvad skal jeg bruge af jord og muld til mit højbed?
- Hvad kan jeg plante i mit højbed?
- Hvordan gør jeg mit højbed vinterklar efter høst?

Hvordan kommer du i gang?

Når du først har besluttet, at du vil gå i gang med at dyrke dine egne afgrøder, skal du tage stilling til, om du selv vil bygge dit højbed, eller om du vil købe et, der er klar til brug. Hos Zinkbakken har vi højbede i flere forskellige materialer. Du finder blandt andet højbede i jerni galvaniseret stålhøjbede med sneglekantrunde højbede og højbedesæt. Har du ikke den plads, som det kræver, at anlægge en køkkenhave, så kan du også bruge vores plantekasser til dyrkning af grøntsager. Vi anbefaler dig derfor nu, at du tager stilling til, hvilke materialer og form dit højbed skal have. Har du spørgsmål til de forskellige højbede, så er du altid velkommen til at tage kontakt til os.

Hvilke fordele er der ved et højbed i stål? 

Du vil opleve, at der er flere fordele bundet til brugen af et højbed i stål. Først og fremmest så slipper du for en masse besvær med vedligeholdelse af selve bedet. Her mener vi vedligeholdelse af de materialer, som bedet er bygget i. Flere og flere bruger i dag højbede, der er bygget i galvaniseret stål. Du kan nemlig med galvaniseret stål bygge et letvægtshøjbed, som du nemt kan flytte rundt på. Det gør det fleksibelt og giver dig mulighed for senere at ændre på havens indretning. Galvaniseret stål er samtidig et meget holdbart og vedligeholdelsesfrit materiale og koster ikke så meget mere end et bed i træ.

Drømmer du om et højbed, der med tiden kommer til at blende ind i din have og ikke skiller sig så meget ud, så anbefaler vi dig, at du vælger et højbed i cortenstål. Det er nemlig en type stål, som hurtigt ruster i overfladen og giver et råt look. Cortenstålen er desuden virkelig smuk at se på, og hos Zinkbakken har vi flere produkter i dette materiale. Det betyder for dig, at du uden problemer kan skabe en sammenhængende have med forskellige produkter i cortenstål.

Hvilken højde skal dit højbed have?

Efter vores mening bør et højbed altid laves eller købes i en god arbejdshøjde. Det gælder især, hvis du har problemer med din ryg, knæ eller skulder. Vi kan desværre ikke komme uden om, at et højbed kræver en del opmærksomhed, og det skal tilplantes, luges og passes. Så undersøg gerne, hvad den optimale arbejdshøjde er for dig selv. 

Men der findes en tommelfingerregel, der siger - at et højbed ikke bør overstige den almindelige bordhøjde, som er cirka 70 cm. Vælger du at bygge et højt højbed, skal du huske at forstærke dit bed, da det skal være i stand til at klare presset fra en større mængde jord. Køber du dit højbed hos os, skal du ikke tænke på denne del, da alle er designet til at kunne holde på mængden af jord.

En af de fordele der er ved at bruge et højbed, er, at jorden bliver opvarmet, ikke kun på overfladen, men også fra højbedets sider. Opvarmningen gør også, at du kan tage dit højbed i brug tidligt på året. 

Du bestemmer helt selv bredden og længden på højbedet. Men et godt fif er, at du ikke laver dit højbed bredere, end at du uden besvær kan nå midten fra begge sider. Du kan derfor med fordel have flere højbede opdelt i moduler, som gør det nemmere at komme til afgrøderne. Det giver dig også et system over dine urter og grøntsager.

 

Hvor skal du placere dit højbed? 

Placeringen af dine højbede har stor betydning for din succes med dyrkelsen af urter og grønt. Det er altid en god idé, at placere dit højbed væk fra ting, der kan skygge for sollys. Et tip er, at du sætter det i cirka én meters afstand fra hækken og lignende, så du undgår rodukrudt. Ønsker du maksimal udnyttelse af sollyset, så anbefaler vi, at du anlægger det med længderetningen nord-syd. Men som det er med alle andre former for dyrkning, så kommer det naturligvis også an på, hvad man ønsker at plante i sine højbede.

Det er nemlig vigtigt at slå fast, at ikke alle urter og grøntsager tåler for meget sollys. Du bør derfor altid tjekke betingelserne for de urter og grøntsager, som du ønsker at dyrke. Har du planter som kræver meget varme og sollys, men også planter som ikke gør, kan du med fordel inddele dine højbede i flere sektioner og placere dem forskellige steder i din have. 

Skal vi ikke lige give dig et ekstra godt tip, nu hvor vi er i gang med at snakke om placeringen? Anlæg altid dit højbed så tæt på din køkkenindgang som muligt, hvis du har adgang direkte ud til haven. På den måde er du med til at sikre at du rent faktisk får dine råvarer med ind, når du skal i krig med madlavningen. Hvis du kan se dit højbed fra vinduet, så er det også en god metode til at minde dig selv om, at du skal huske at passe og pleje din køkkenhave. Du kan hurtigt komme til at glemme dine planter, hvis de er placeret bagerst i haven. 

Hvad skal jeg bruge af jord og muld til mit højbed?

Hvis du har fået styr på de grundlæggende ting i forbindelse med dit højbed, så er det nu tid til at se på, hvilken type jord der skal i. Det kan være svært at ramme den perfekte blanding af muld, spagnum, kompost, sand og andre ingredienser, der skal til, for at du får det perfekte højbedsmuld. Er din drøm at dyrke de mest almindelige grøntsager og krydderurter, så er der ikke nogen grund til at gå i panik. Du kan sagtens opnå gode resultater med en normal blanding af muld og kompost. 

Hvis du ikke gider at blande jorden selv, så kan du købe flere gode blandinger hos os. Du finder jord til dit højbedlige her. 

Hvad kan jeg plante i mit højbed?

Du kan plante flere forskellige planter i dit højbed. Ønsker du success med dit projekt, så anbefaler vi dig at du planter én eller flere af følgende grøntsager og urter: 

- Gulerødder
- Purløg
- Løg
- Ærter
- Kartofler
- Radiser
- Timian
- Persille
- Rødbeder
- Salat
- Rosmarin
- Spinat
Fælles for dem alle er, at de er lette at dyrke og passer til det danske klima. 

Hvordan gør jeg mit højbed vinterklar efter høst?

Det er ikke nødvendigt, at du skifter mulden i højbedet ud hver eneste år, og med en lille indsats kan du hjælpe mulden til at holde sig til næste plantesæson. Når sommeren er slut og vejret ikke længere er til at arbejde i køkkenhaven, så kan du dække dit højbed til med kompost i form af blade, grene og brugt krukkejord. Det vil nemlig holde jordens mikroorganismer i gang og tilføre jorden humus. Humus er et organisk materiale, der dannes når haveaffald nedbrydes.  Du kan også plante dit højbed med dækafgrøder som gul sennep eller honningurt. Det sætter jorden på arbejde henover vinteren, og sørger for at mikroorganismerne bliver klar til sommeren. Vi håber, du kan bruge denne lille guide til at komme i gang med dit nye højbed. Vi ønsker dig en rigtig god fornøjelse med at komme i gang med dit højbed, og vi håber, du får stor succes med at dyrke dine egne grøntsager og urter, og at du bliver glad for dit nye højbed.

FAQ

Hvilken jord skal du bruge i højbedet?

Til at få størst muligt succes med dine afgrøder bør du altid bruge en god højbedsmuld med meget organisk næring. Du kan som tommelfingerregel huske på, at jordblandingen gerne skal bestå af lige dele muld, kompost og sand. 

Hvilke planter er gode at dyrke i et højbed? 

Her får du 10 lækre og nemme afgrøder som du kan dyrke i dine højbede.

- Rødbeder
- Løg
- Radiser
- Timian
- Salat
- Purløg
- Gulerødder
- Ærter
- Kartofler
- Persille

Skal jorden i højbedet skiftes hvert år? 

Nej det skal den ikke. I stedet for at skifte det hele ud, så kan du kan nøjes med at blande jorden i dine højbede op med jordforbedring eller kompost. Suppler gerne med organisk næring hvert år.

Hvor skal det nye højbed placeres?

Du skal placere dit højbed væk fra ting, der skygger for sollys.
Hold gerne 1 meters afstand til hækken, så du undgår rodukrudt.
Vil du have den maksimale udnyttelse af sollyset, så placer det med længderetningen nord-syd.
Placeringen afhænger også af, hvad du vil dyrke i dit højbed

Hvor højt skal højbedet være? 

Der findes som sådan ingen faste regler for, hvor højt dit højbed skal være. Men du bør altid anskaffe dig et højbed med en god arbejdshøjde. Dit højbed bør dog ikke være højere end 70 centimeter.

Hvor bredt skal højbedet være?

Du bestemmer selv bredden og højden af dit højbed. Men sørg gerne for, at du kan komme til midten fra begge sider.

Hvilke dele består mit højbed af?

Til dit højbed vælger du bredden på dit højbed som er enten 40, 80 eller 120 cm. Længden varierer noget mere, her kan du få op til 690 meter. Vi har højbedsider i corten i 2 forskellige længder, 74 cm og 114 cm, hvor længden af dit højbed afhænger af, hvilke af disse 2 mål kan ganges op til din ønskede længde. De 2 længder kombineres normalt ikke, da det kan ødelægge det ensartede udseende. Herunder har vi listet hvilke ting som medfølger, når du vælger en bestemt længde af corten højbedene:

Corten højbede med 74 cm. sider;

X x 154 x 40
4 stk. 74 cm.
2 tværstivere
12 boltsæt
X x 228 x 40 6 stk. 74 cm 4 tværstivere 16 boltsæt
X x 302 x 40 8 stk. 74 cm 6 tværstivere 20 boltsæt
X x 376 x 40 10 stk. 74 cm 8 tværstivere 24 boltsæt
X x 450 x 40 12 stk. 74 cm 10 tværstivere 28 boltsæt
X x 524 x 40  14 stk. 74 cm 12 tværstivere 32 boltsæt
X x 598 x 40 16 stk. 74 cm 14 tværstivere 36 boltsæt


Corten/Galva højbede med 114 cm. sider; 

X x 234 x 40
4 stk. 114 cm.
2 tværstivere
12 boltsæt
X x 348 x 406 stk. 114 cm 4 tværstivere 16 boltsæt
X x 462 x 408 stk. 114 cm 6 tværstivere 20 boltsæt
X x 576 x 40 10 stk. 114 cm 8 tværstivere 24 boltsæt
X x 690 x 40    12 stk. 114 cm 10 tværstivere 28 boltsæt