Højbede i cortenstål

Cortenstål er vejrbestandigt stål, der ikke behøver hverken maling eller vedligeholdelse, da stålet danner et stabilt rustlignende udseende, der er modstandsdygtigt overfor vind og vejr. Derfor tilføjer højbede i cortenstål et ekstra lag dimension til din have, så uanset størrelse på dit uderum kan du finde et flotte højbed i den karakteristiske farve.

Populære produkter i "Højbede i cortenstål

Filter
Tilbud
Tilbud
Gårdhaven - Cortenstål

16.999,00 kr. Førpris: 19.389,00 kr.
Tilbud
Tilbud
De 4 store højbede - Cortenstål

11.999,00 kr. Førpris: 12.396,00 kr.
Tilbud
Tilbud
Tilbud
Tilbud
Trekantet højbed

509,18 kr.
Tilbud
Stjernen med corten spejlbassin

3.949,88 kr. Førpris: 4.073,88 kr.
Tilbud
Stjernen med spejlbassin, høj kant

4.299,00 kr. Førpris: 4.623,00 kr.

Hvad gør cortenstål højbede så specielle?

I den grønne verden kalder man dem også for “corten højbede”. Højbedene er enormt populære, og det er der flere grunde til: De tilbyder en blanding af holdbarhed og æstetik, som man så godt som ikke kan finde med andre materialer. Derudover kan de overleve vinterens frost og nedbør uden at tage skade heraf – faktisk trives cortenstål i vådt og koldt vejr! Den rustne overflade udvikler sig særligt, når stålet udsættes for vejrforhold som regn og slud, og det er det, som skaber den rustikke charme, der komplementerer de grønne nuancer i danske haver. Det rustikke udseende skal ses lidt som en investering, da det bare bliver ved med at forbedre sig over tid. Dette skyldes, at cortenstål hurtigt ruster og danner en beskyttende overflade, hvilket sikrer en lang levetid for højbedet. Er du mere til et stilrent look, kan du også se vores sorte eller runde højbede.

Her skal du placere dit nye højbed

Det kræver en hyggearkitekt at planlægge layoutet af din have – for hvor skal de nye højbede i cortenstål lige stå henne? Overvej eksponeringen af sollys og god dræning. Kan du sætte tjekmærke ved de to, er du allerede godt kørende, for så er du sikret de bedste betingelser for stålet endnu bedre forhold for dine planter. Sørg også for at overveje vindforholdene, da stærk vind kan knække planterne og tørre jorden ud hurtigere. Her kan du beskytte dine rustne højbede med passende læhegn eller placere dem i et område af haven, hvor der typisk er vindstille. Derudover skal du beslutte, om du ønsker at placere dit højbed direkte på jorden eller på et fast underlag – med cortenstål er begge dele muligt, og i vores udvalg kan du ovenikøbet få nogle smarte højbede med inkorporeret bænke – så er der er plads til et lille hvil.

Endelig kan du lege med forskellige højder og former på dine højbede for at skabe dynamik og variation i haven. Brug også forskellige materialer og plantetyper til at skabe en harmonisk og æstetisk tiltalende have.

 

Hvordan skal dit højbed i cortenstål se ud?

Vi har allerede i forrige afsnit afsløret, at du kan få højbede med inkorporerede bænke, men den stopper ikke her. Du kan få standardmodellen, der mest fungerer som en opdeler af din have. Hvis du godt kan lide at samle dine kære, som teenagere samles omkring bålet i amerikanske film, skal du endelig tage et kig på vores små cortenstål-gårdhaver. Med nogle smukke blomster, kan de sætte stemningen for enhver hyggelig stund i din have.

Sidst vil vi gerne fremhæve vores højbede, der er udformet som stjerner. Du kan enten selv vælge at beholde stjerneformen eller tage den kreative hat på og lave andre former. Ligegyldigt hvad du vælger, får du funktionelle og dekorative elementer, der kan forvandle enhver have eller ethvert udendørs område.

Din guide til plantning

Cortenstål højbede kan bruges til mange former for planteliv. En god jordblanding, som består af muld, kompost og sand, vil sikre en bund, hvor dine planter får de bedste betingelser for at trives med de rette næringsstoffer og god dræning. Det er ikke nødvendigt at udskifte jorden fuldstændigt hvert eneste år, men det anbefales at tilføje frisk kompost og andre jordforbedringer for at vedligeholde jordens kvalitet. Desuden skal du holde bedet fri for ukrudt, så dine planter kan få mest muligt ud af de næringsstoffer, jorden indeholder.

I dit cortenstål højbed kan du dyrke både krydderurter, grøntsager som gulerødder, løg, og radiser – og naturligvis også en mangfoldighed af flotte blomster. Krydderurter som basilikum, oregano, og timian vil ikke blot trives, men også være nemme at vedligeholde takket være højbedenes gode dræning og højde, som tillader let høst og pleje. Ved at dyrke grøntsager som salat og radiser vil de nyde godt af de optimale forhold, og med jævnlige tilføjelser af kompost vil du kunne nyde høsten igennem hele sæsonen.

Hvis du ikke gider at blande jorden selv, så kan du købe flere gode blandinger hos os. Du finder jord til dit højbedlige her. 

Husk at beskytte dine nye planter mod snegle, her kan du tilkøbe en sneglekant.

Gør din have unik med Zinkbakken

Alle vores højbede i cortenstål er designet til at pryde de danske haver. De er fordelagtige at investere i, da du kan lade dem stå året rundt uden at være bange for, at tidens tegn og vejrets skrappe forhold sætter sine ødelæggende præg. Med deres robuste konstruktion og vejrbestandige egenskaber er selv det mindste cortenstål højbed skabt til at modstå selv de mest barske danske vejrforhold, fra våde og blæsende efterårsmåneder til de frostklare vinterdage.

Og så er der den fordel, at et højbed i cortenstål giver dig mange muligheder – du kan placere dit højbed på jorden, på fliser, som en del af et større arrangement eller alene. Den rustne farve passer ind i mange forskellige haver, så uanset om du er en erfaren gartner eller nybegynder, vil cortenstål holde dine planter og blomster smukke og frodige. Her kan du se frem til et skønt udendørs rum, som du kan nyde i mange år fremover.