Kapilærmåtter & Vattex

Her finder du kapilærmåtter til undervanding. Vores udvalg omfatter to typer, der kan lægges i dine bakker, så dine planter kan absorbere den nødvendige mængde vand. Dette giver optimale vækstbetingelser og bedre udbytte senere på året. Fibertex kapilærmåtte kan hæve vand op til 12-15 cm, mens Vattex fordeler og indeholder vand effektivt.

Populære produkter i "Kapilærmåtter & Vattex

Filter

Hvad er kapilærmåtter?

Man bruger kapilærmåtter i zinkbakker, plastbakker og drivhushylder til at sikre at alle de planter man har i potter med huller i bunden, får tilført den rette mængde vand de har brug for til optimal vækst. Så i stedet for at du går og vander den enkelte potte når du for eksempel forspirer, så stiller du potterne i zinkbakker og drivhushylder med kapilærmåtte og så kan du vande direkte ned i bakken og vandet fordeler sig jævnt i bakken og alle planter bliver vandet med undervanding og dermed suger de selv det de har behov for.

3 typer kapilærmåtter

Kapilærmåtte fra Fibertex i Ålborg som laver et produkt som har et par fordele at det kan genbruges år efter år – det skal blot skures ned med en stiv børste. Ligeledes kan denne måtte løfte vand med på til 18 cm. Det gør måtten velegnet til at man kan have en spand under med et stykke måtte i der kan hæve vand op i en potte eller bakke.

Så har vi vattex med og uden sort plastfolie.

Vattex med sort folie bruges af mange gartnerier. Vattex fordeler vandet i bakker og hylder så alle planter får tilført vand. Den sorte folie gør at rødder fra potterne ikke så nemt sidder fast i vattex’en når man flytter potten enten for at plante ud i haven eller komme over i en større potte.

Vattex uden folie gør det samme som ovenstående med at sikre undervanding. Vattex kan indeholde ca. 2,5 gange vandmængde i forhold til kapilærmåtte.

Vi anbefaler at man hvert år skifter vattex ud for ikke at smitte med skadelige svampe og jordbakterier fra sidste år.

 

Effektiviseret vanding med undervandingsbakker og kapilærmåtter

Har du været ude og investere i undervandingsbakker, det kunne f.eks. være en af vores zinkbakker, så kan du med fordel anvende en kapilærmåtte deri. Måtterne er med til at gøre dine undervandingsbakker endnu mere effektive. Dine planter kan lettere suge det vand du hælder i, og vandet bliver fordelt bedre. Vi har 3 typer: kapilærmåtte fra fibertex, vattex med folie og vattex uden folie.