Plantekasser

Vores plantekasser er ikke blot beholdere for dine planter - de er designet som levende skulpturer, der beriger ethvert rum. Fremstillet med øje for både funktionalitet og æstetik, disse plantekasser løfter dine grønne områder, skaber liv og harmoni, hvor end de placeres. En perfekt blanding af natur og design.

Filter

Plantekasser og plantekummer i topkvalitet

Alle vores plantekasser og plantekummer er dansk produceret og i virkelig høj kvalitet. Pladerne er i 2 mm godstykkelse, hvor kanterne har et 3 cm bredt ombuk, der er med til at stabilisere yderligere. Hovedparten kan fores med flamingo. Her holder man på varmen i de kolde måneder, og beskytter mod for høj opvarmning på de varme sommerdage. Flamingoen gør at dine planter får endnu bedre forudsætninger for at klare sig godt. Plantekasserne leveres samlet, så de er klar til brug. Kasserne på fødder er hævet 2 cm over jorden, hvilket dels giver en flot skyggeeffekt, og dels er med til at myresikre kummen. En plantekasse er en rigtig god løsning, hvis man ønsker at skabe en hyggelig lille krog i haven. Man har mulighed for at tilkøbe en lille eller stor bænk, der kan placeres mellem plantekasserne. Dette gør at man rigtig kan sidde og nyde sin have med familie og venner eller blot en dejlig kop kaffe. Du har også mulighed for at gøre din have flot med vores bedafgrænsning.

Find lige præcis den størrelse og form du skal bruge

Er du på udkig efter en plantekasser, der passer perfekt til enten din terrasse eller altan? Vi har et stort udvalg i vores standardmål, hvor du kan få plantekummer i mål fra 40 x 40 cm til 120 x 40 cm. Uanset om du har meget eller lidt plads at gøre med, kan du helt sikkert finde en der passer til dit behov.

Højden kan enten fås i: 25 cm, 40 cm, 50 cm, 60 cm, 80 (2 x 40) cm.

De høje plantekasser er gode til hvis eksempelvis terrassen skal skærmes lidt af. Du kan skabe gode hyggekroge i din have, ved at dele den lidt op, og kan med fordel bruge en plantekasse til dette. Udover vores firkantede plantekasser, har vi dem også i en rund form, hvor vores standardmål er fra Ø60 cm til Ø150 cm. Den runde form kan fås enten som plantefad med høj kant eller som plantekasse.

Materialevalg til din plantekasse

Du kan købe kasser i flere forskellige materialer: Corten stål, jern eller galvaniseret stål. Ens for corten stål og jern er at de med tiden vil få en rigtig flot patina. De vil få en gylden rød farve, der passer godt ind i naturens farver. Corten holder bedre end jern, da det kun ruster i overfladen. Plantekasser i corten stål har fået en overflade legering, som gør at den har en længere holdbarhed end andre materialer.

Begge bliver de leveret ubehandlet, hvor de vil få den flotte farve i løbet af et par uger. Vær dog opmærksom på at corten stålet kan smitte lidt af. Med en plantekasse i galvaniseret stål, får man et mere stilrent udtryk, hvor den grå stålfarve vil bibeholdes. Dog bliver den mere mat med tiden. Farven er en god kontrast til havens mange blomsterfarver. Derudover har vi rigtig flotte kummer og potter i plast fra det tyske firma EMSA. Her får du et produkt i rigtig god kvalitet og med et tidsløst look.

Dyrk grøntsager på altanen

Går du med drømmen om at dyrke dine egne grøntsager? Så kan det være, at du bør overveje at købe en plantekasse. En plantekasse er den perfekte løsning til dig med en begrænset plads og til dig, som har et ønske om, at have din egen køkkenhave på altanen. Der er nemlig rig mulighed for, at kunne dyrke grøntsager på altanen, hvis du bor i en lejlighed. Vidste du, at med vores plantekasser er det muligt at dyrke dine egne grøntsager på en altan, og det kan derfor være et godt supplement til en køkkenhave. 

Hos os finder du forskellige typer af plantekasser, og ønsker du at flytte rundt på dem, så prøv at se nærmere på vores plantekasser på hjul. Udover at de er virkelig smarte, så er de også enormt flotte. De fås i forskellige materialer, og det er derfor muligt at vælge den plantekasse, som passer bedst til din stil. Så nu er der ingen undskyldning for at dyrke dine egne afgrøder. 

Med vores plantekasse er det blandt andet muligt at dyrke alt lige fra salater og gulerødder til kartofler. Altanens forhold kan være med til at afgøre hvilke grøntsager, der vil være bedst for dig at dyrke. Har du en altan med meget læ og en del sol, vil det blandt andet være muligt at dyrke dine egne tomater og agurker.

Plantekasser og plantekummer på hjul eller med espalier

Til plantekasserne kan der tilvælges hjul. Her placeres der et hjul i hvert hjørne med bremse på, samt et enkelt hjul i midten uden bremse. Hjulene er kraftige dobbelthjul der hver kan klare en dynamisk vægt op til 70 kg. Hjulene er med kuglelejer og kan fås med eller uden bremse. Hjulene har en højde på 75 mm. Med hjulene gør du dine plantekasser mobile, hvilket giver spændende muligheder for at få et dynamisk uderum.

Giv klatreplanter og slyngplanter de bedste vækstbetingelser ved at bruge espalier. Vores plantekasser med espalier har et 6 mm trykt rionet med maskestørrelser på 10 cm. Bøjlen rundt er 20 mm tryk og går 130 cm over plantekassens øvre kant. Dog kan benene klippes til så den kun går 110 cm over kanten. De passer til vores plantekasser der har en længde på 120 cm, og fås enten i jern eller galvaniseret stål.

Plantekasser

Plantekasser uden bund

Vi har mange plantekasser med bund. Ønsker man direkte jordforbindelse i en plantekasse uden bund, findes de under vores højbede uden bund. Disse plantekasser uden bund findes i samme størrelser, men kan også laves større, da vi ikke skal have en bund i. Dette giver nogle flere muligheder i forhold til størrelsen.

Vi anbefaler ikke at plantekasser uden bund placeres på fliser, da den våde jord vil kunne løbe ud på fliserne. Dette vil være muddervand der driver ud på fliserne, hvilket ikke er det kønneste. 

Skulle man mod anbefalingen placerer plantekassen uden bund på fliser kan man lægge fiberdug i for at holde på jorden. Man kan passende lave et overlæg på 30 cm for at sikre at jorden ikke løber ud.

FAQ – Plantekasser på hjul

Hvor meget kan hjulene på plantekassen bære?

Vi har valgt nogle kraftige hjul til vores plantekasser. De kan hver bære 70 kg. Vores store plantekasser med en længde på 120 cm, har 5 hjul på. Vores andre plantekasser på 80 og 40 cm, har 4 hjul. Vores plantekasser på hjul kan enten bære 300 kg. eller 240 kg.

Kan hjulene holde til at køre på hårdt underlag?

De kraftige hjul under vores plantekasser kan sagtens holde til at køre på grus, fliser osv. Hjulene er svensk produceret og er lavet i galvaniseret stål. De ruller på hård gummi, som er utrolig modstandsdygtig og kan rulle på langt det meste underlag.

Hvordan monteres hjulene på plantekassen?

Hjulene monteres let med 4 bolte, 4 spændeskiver og 4 møtrikker pr. hjul. Det kan være en god ide at være to, når der skal monteres hjul på en plantekasse, der er 120 cm lang. Disse plantekasser har et hjul i midten, som kan være lidt udfordrende at sætte på alene.

Hvor meget jord skal der være i en plantekasse?

For at beregne, hvor meget jord der kan være i din plantekasse, skal du gange længde * bredde * højde og herefter divider med 1000, for at omregne det til liter.

Til en af vores aflange plantekasser på 120x40x40 skal der bruges 192 liter jord. Jorden vil formentlig falde lidt sammen når man vander det, så vi plejer at sige at der kan være 200 liter i.

Hvad kan man plante i en plantekasse?

Mulighederne er mange for, hvad man kan plante i en plantekasse. Vil du have en plantekasse med blomster, så er det jo skønt at se på. Ønsker man at kunne plukke lidt til at drysse på maden, kan man også sagtens plante krydderurter i dem. Man kan have kål, gulerødder, ærter tomater, agurker osv.

Inspiration til dine plantekasser

Hos Zinkbakken forhandler vi flere forskellige modeller af plantekasser. Det smarte ved denne løsning er, at du hurtigt kan skabe liv i din have, terrasse eller på altanen. Du behøver blot at finde dine yndlingsblomster og plante dem deri. Plantekassen fås også med espalier, og det giver mulighed for at bruge den til at skabe læ. Vi ser efterhånden, hvordan haven bliver en del af mange familiers hverdag. Flere haver bliver en integreret del af huse, og med plantekassen kan du skabe et magisk uderum og dermed smelte huset og haven sammen.

I nybyggede huse vil der oftest forekomme en del vind på terrassen, fordi der endnu ikke er skabt et naturligt læbælte i form af hække, buske og træer i haven. Med en plantekasse kan du selv skabe læ på din terrasse. Plantekassen fås i forskellige størrelser, former og materialer, så du kan helt sikkert finde en, som passer helt perfekt til din stil. Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte os.

Skab hyggelige områder i din have med en plantekasse

Forvandl din have til en indbydende oase med en plantekasse. Du kan give din have, terrasse eller altan nyt liv med alt fra farverige blomster til smagfulde krydderurter. Plantekassen er en let og enkel måde at få blomster, planter eller krydderurter i haven. Med få midler kan du skabe det hyggeligste udeområde. Kasserne giver dig selv en bedre arbejdsstilling i haven og gør det også sværere for snegle og kryb at nå dine planter.

Brug plantekassen til at lade din have komme tættere på. Brug kasserne til at lave et dejligt område i din have, på terrassen eller altanen ved at skabe niveauforskelle, brug kasserne som læhegn eller til at skabe terrasse-inddelere. Kun fantasien sætter en grænse for, hvordan du kan indrette din have med vores plantekasser.

Sådan kommer du i gang med din plantekasse

Mangler du inspiration til, hvordan du kommer i gang med at bruge din plantekasse? Så får du her et par gode råd:

1. Beklæd din kasse med fibertex dug
2. Fyld din plantekasse med pottemuld, der findes forskellige arter. Så se evt. den muld der passer bedst til det, du har tænkt dig at plante (det kan være en god idé at bruge lecakugler i bunden, de hjælper både med dræning og isolering af jorden)
3. Vand jorden, så den bliver fugtet godt
4. Tilsæt kompost eller organisk gødning til jorden
5. Du kan nu begynde at plante dine yndlingsblomster eller -grøntsager
6. Når du har sat dine planter, dækker du dem godt til med jord. Der skal dog være 2-5 centimeter op til toppen af plantekassen.

Det anbefales, at du vander dine blomster eller grøntsager regelmæssigt, hvis det ikke regner så meget, at de får vand nok herigennem.

Isoler dine plantekasser

Det er en fordel, at du har mulighed for at isolere dine plantekasser. Vejret i Danmark er omskifteligt, og derfor kan temperaturen pludselig falde drastisk. Falder temperaturen meget, kan dine planter og blomster tage skade. Mange af os kan ikke vente med at komme ud og plante, lige så snart de første solstråler kigger frem i det tidlige forår. Vælger du at isolere dine blomsterkasser, kan du forlænge sæsonen for dyrkning af grøntsager, frugter og krydderurter. Når du isolerer dine plantekasser, kan du bruge halm, lecakugler eller fibertex dug.

Inspirationsunivers til din plantekasse

Mangler du inspiration til, hvad du kan plante i dine kummer? Hos Zinkbakken vil vi gerne inspirere dig til at komme i gang med at plante i din kasse, og derfor har vi lavet et inspirationsunivers. Her vil du kunne læse, hvilke blomster, planter, grøntsager og krydderurter du kan plante. Det er både hyggeligt at dyrke dine egne grøntsager, og så er det tilmed flot med liv i haven, terrassen eller på altanen. Du kan gøre lige præcis det, som du selv har lyst.

Du kan dyrke kål, kartofler, gulerødder, ærter, krydderurter, tomater og forskellige blomster i kasserne. Du kan evt. lave en “børnekasse”, og sørge for de står på et solrigt område i haven, så børnenes første haver lykkes. Bor du i lejlighed, kan du lave en kasse med græs til din kat på altanen. Der er mange muligheder, så nu er det bare med at komme i gang med at plante.

Sommerblomster og stauder

Drømmer du om et bed, der blomstrer på forskellige tidspunkter af året, anbefaler vi dig at plante stauder i dine plantekasser. Følgende stauder er særdeles velegnede til at blive dyrket i krukker og kasser:

- Lupin
- Kæmpemargerit
- Høstanemone
- Dagliljer
- Salvie
- Purpursolhat
- Akeleje
- Fingerbøl
- Hosta
- Prydgræsser

Stauder adskiller sig fra sommerblomster, ved at de er flerårige. Sommerblomster dyrkes oftest i krukker på terrassen, men skal plantes hvert år. Du kan gøre dit bed ekstra farverigt ved at blande stauder med de smukke sommerblomster. Du kan også prøve at dyrke spiselige blomster i dine plantekasser.

Dyrk krydderurter i din plantekasse

At dyrke dine egne krydderurter i haven er både hyggeligt, flot og ikke mindst økonomisk. Og så er det tilmed nemt at dyrke krydderurter, så se hellere at komme i gang, så du inden længe kan plukke dine egne velduftende krydderurter fra egen have. Inden du starter, bør du dog sætte dig ind i, hvordan de enkelte planter dyrkes bedst. Nogle urter har brug for mindre vand end andre, og nogle planter har bedre af at gro i et solrigt område med massere af varme.

Der kan også være forskel på, hvilken tid på året det er bedst at plante og plukke de forskellige krydderurter. Se herunder, hvilke planter der egner sig godt til en plantekasse:

- Dild
- Anisisop
- Lavendel
- Oregano
- Purløg
- Salvie
- Timian

Ønsker du at vide mere om de forskellige krydderurter, så kan du læse mere her.

Grøntsager du nemt kan dyrke i en plantekasse

Det er ikke alle, der har plads, tid eller lyst til at passe en stor køkkenhave, og mindre kan bestemt også gøre det. Du kan sagtens få mange lækre grøntsager af den hjemmedyrkede slags på meget lidt plads, hvis du vælger at dyrke dem i en plantekasse eller krukke. Du skal være opmærksom på, at det ikke er alle grøntsager, der er lige gode at dyrke i krukker.

Mangler du inspiration til lækre, sprøde og smagfulde grøntsager og bær, så læs videre og find ud af, hvilke afgrøder der er gode at dyrke hjemme i haven:

- Kartofler
- Bønner
- Radiser
- Bladbeder
- Rødbeder
- Jordbær
- Kål
- Ærter
- Tomater
- Squash
- Gulerødder
- Salat

Vi håber, du har fået mod på at komme i gang med at dyrke dine egne grøntsager, blomster eller krydderurter. Har du spørgsmål til vores plantekasser, så er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 88 44 18 10 eller send en mail til info@zinkbakken.dk.

Hvad gør flamingo i plantekassen?

Lige siden vi startede med at sælge plantekasser har det altid været muligt at få dem foret med flamingo. Dette skyldes at vi er af den overbevisning, at dette er det optimale for de planter man har i sin plantekasse. Se Morten forklare, hvorfor vi gør som vi gør i videoen.