Plantekasse i corten m/ espalier - 120 x 40 x 40 cm-Fødder-Uden flamingo-Uden kapilærindsats

Varenummer: 101540

Ønsker du at få afskærmet terrassen eller et område af haven? En plantekumme med espalier giver planterne støtte til at gro op ad, og de får samtidig mulighed for at brede sig ud. Hvis planterne snorer sig sammen, skaber det mere læ samtidig med at det ser rigtig flot ud. Man vil derved kunne indramme sin have eller terrassen og skabe områder med læ. Dette vil typisk være, hvis man har et siddeområde, hvor man ofte har gæster. Det er ikke kun praktisk, men ser også visuelt, super godt ud. Der er ikke noget mere fantastisk end at sidde blandt blomster om sommeren. 

Klatreroser, slyngroser og skovplanten klematis er planter, der er gode til at klatre og samtidig ser flotte ud. Klematis vokser rigtig godt op af et espalier og er god til at brede sig ud, så der virkelig kommer noget farve på.

Billederne viser kummen med hjul, men du kan også få den med fødder.
Fordelen ved hjul, er at den er nem at lytte rundt med på terrassen, hvis du ønsker en ny indretning. Den har 5 hjul, hvoraf de 4 yderste har en bremse. Du kan derfor låse den fast, så den ikke triller, når der blæser, eller hvis der en en hældning.
Skal den stå fast en sted, er udgaven med fødder et udmærket alternativ. De 5 fødder i hård plast løfter kummen et par cm, så det værner mod myrer m.m. 

Begge udgaver har den fordel, at når de står hævet, kan de blive drænet lidt for vand, så kummen ikke står og søber vand eller at jorden bliver sur. Der er huller i bundpladen, så vandet kan dryppe ud.

Du kan tilvælge flamingo, som er med til at mindske fordampningen fra bedet og at mindske den direkte varmepåvirkning for at skåne planternes rødder. Derudover er det også medhjælpende til at passe bedre på sarte planter når det bliver frostvejr.

Du kan tilvælge kapillærindsats: denne hjælper med at lave 4 cm vand i en "æggebakke" i bunden af bedet som gør at planterne har en lettere tilgang til vand med dette reservoir. Kapillærindsatsen er 4 cm høj som en æggebakke. Ex i en plantekumme der er 120 x 40 cm, så vil der ca. være 12 liter vand i bunden. Hvis det regner meget, så vil overskydende vand blot løbe overkanterne og ud gennem drænhullerne i bunden af plantekassen. Med kapillærindsatsen så mindskes behov for at du skal vande.

2.999,00 kr.

Plantekasse i corten m/ espalier - 120 x 40 x 40 cm-Fødder-Uden flamingo-Uden kapilærindsats

Plantekummen er lavet i 2 mm tykt cortenstål. Den er 120 cm lang, 40 cm bred og 40 cm høj. Plantekummen sælges med hjul eller fødder i hård plast.. Hjulene gør at man let kan flytte rundt på den. 4 af hjulene kan låses, så den ikke ruller. Det giver selvfølgelig mulighed for at åbne mere op, hvis man har brug for det. Hjulene er kraftige og kan sagtens rulle på grus eller fliser.

Det er også muligt at få plantekumme på fødder. Her er det 5 kraftige fødder, der vil være under den. De kan sagtens tåle at være ude. Dette er en god løsning, hvis du ved lige præcis, hvor du vil have plantekummen. Dette gør at plantekummen er længere nede mod jorden, og der vil være en flot skyggekant under den.

Selve espalieret er 175 cm højt (Hvoraf de 40 cm står nede i kummen og er som udganspunkt altid i midten af plantekummen. Espalieret er lavet i 4 mm tykt trådsvejst jern med felter på 10 x 10 cm og har et stativ af 14 mm ubehandlet massivt jern. Det vil få samme farve som cortenstålet. Det hele er designet og produceret i Danmark og vejer 40 kg.

Vi anbefaler at man ikke bruge lega i kummerne da det kan danne syre som er hård ved metaller.

Alternativer
Andre købte også