Plantekasser med espalier

Plantekasser med espalier er utrolig populære på terrassen fordi de skaber et hyggeligt udemiljø. De kan placeres mange forskellige steder, men vil altid skabe læ med sit espalier. Når først planterne er begyndt at bevæge sig opad bliver en plantekasse med espalier pludselig en flot væg af blomster der skaber læ og hyggelig atmosfære. Både plantekasse og espalier er produceret i Danmark.

Vis som Gitter Liste

8 varer

Faldende orden
pr. side

Hvad er en plantekasse med espalier?

En plantekasse fra Zinkbakken er en kasse med bund der fyldes med jord. Man kan herefter plante diverse planter, blomster, krydderurter, grøntsager osv. I vores plantekasser er der afløbshuller i hjørnerne, for at regnvand osv. ikke forbliver i plantekasse og derved oversvømmer den. Vælger man en plantekasse med espalier får plantekassen en form for hegn i på tværs af kassen. Dette hegn gør at planterne får mulighed for at gro op af.

For at opnå den største succes med en plantekasse med espalier er det vigtigt at planter og blomster får de bedste levevilkår. Dette gælder både valg af jord til plantekasse, men også hvor man placerer den. Det er naturligvis vigtigt at planterne får sol, hvis man ønsker at de gror op af espaliet. Vores planteskolejord er god jord til plantekasser og indeholder alt, hvad planterne har brug for, for at få en optimal start. Disse to ting sikrer at dine planter klarer sig godt igennem hele sæsonen og skaber en smuk grøn væg.

Skab et hyggeligt uderum

Plantekasser med espalier giver mange muligheder for at skabe et utrolig hyggeligt uderum. De er utrolig gode som rumopdeler når først planterne begynder at vandre op af espaliet. Det gør altså at man kan dyrke planter lodret, hvilket er ideelt, hvis ikke man har meget plads. Når espaliet først er dækket med smukke planter, skaber det læ og man kan sidde hyggeligt og omringet af smukke, grønne planter. Det kan man da kun blive glad af.

Du kan finde plantekasse og espalier i forskellige materialer og størrelser. Vi har plantekasser i cortenstål, jern og galvaniseret stål. Cortenstål og jern vil få samme flotte rust farve. Galvaniseret stål får ikke rust farve, men har ved ankomst et flot skinnede udtryk. Det vil med tiden blive mere mat. Farven beskrives bedst som farven på en tagrende eller sølv farvet. Ligeledes findes espalier i jern eller galvaniseret stål.
Vi har flere forskellige størrelser på vores plantekasser. Vores største plantekasse med espalier er 120 x 40 x 40 cm. Derudover har vi også en på 80 x 40 x 40 cm og 40 x 40 x 40 cm.

Plantekasse med espalier på hjul

Der kan tilvælges hjul til vores plantekasser med espalier. Det gør at plantekassen let kan flyttes, hvis man ønsker lidt forandring i havens uderum. Når plantekassen er fuld af jord, kan det virke uoverskueligt at flytte på den, men med hjul er dette let. Vores hjul er kraftige og kan kører på de flest underlag. Hjulene har en bremse, så hjulet kan låses og plantekassen derefter ikke ruller væk. Hjulene gør uderum i haven mere dynamisk og spændende.

Ønsker man ikke hjul på sine plantekasser findes de også med fødder. Fødderne løfter plantekassen ca. 1 cm op og skaber en flot skyggeeffekt.