Højbede

Opgrader din have med vores højbede, designet til ultimativ holdbarhed og æstetik. Disse højbede, som er nemme at samle og kan tilpasses med isolering og sneglekant, sikrer optimale vækstforhold og en forlænget sæson for dine planter. Med over 68 unikke modeller tilbyder vi den perfekte løsning for enhver haveentusiast.

Filter
Tilbud
Tilbud
Tilbud
Tilbud
Tilbud
Stjernen med corten spejlbassin

3.949,88 kr. Førpris: 4.073,88 kr.
Tilbud
Tilbud
Krydderurtehaven Jern - 25 cm høj

1.795,00 kr. Førpris: 1.995,00 kr.
Tilbud
Stjernen med spejlbassin, høj kant

4.299,00 kr. Førpris: 4.623,00 kr.
Fiberdug PRO 2 x 5 meter

119,00 kr.

Hvad er et højbed? 

Et højbed behøver ikke nødvendigvis være højt til trods for navnet. Man vælger at lave et højbed i græsset, hvor det blot er hævet lidt over niveau. Vi har højbede i 40 centimeter og højbede i 25 centimeter i højden. Det er vigtigt at jorden man fylder i det, ikke bliver for fast. Det skal helst være lidt løst og planternes rødder skal let kunne strække sig i den. Når vi får tilbagemeldinger fra vores kunder, oplever vi at højbedene bliver brugt på vidt forskellige måder. 

Nogen bruger det til at gror grøntsager som en lille køkkenhave, andre ønsker blot at have blomster i. Det kan også være at de bliver sat op for at få en fin opdeling mellem græsplæne og terrasse. Det er kun fantasien der sætter grænser og vi ser da også en gang imellem en ny måde at anvende dem på. Vores højbede findes i forskellige størrelser og former. Vi har runde højbede, kvadratiske og rektangulære.

Køb højbed af god dansk kvalitet

Hos Zinkbakken.dk har vi naturligvis sørget for, at du kan handle flotte og billige højbede af virkelig god kvalitet. På baggrund af mange kundehenvendelser har vi udviklet vores egne højbede. De er kendetegnet ved at være lavet i et kraftigere materiale end, hvad man ellers ser på markedet. Vores sider er produceret i Danmark, hvor enkelte konkurrenter får produceret i Øst Europa eller Asien.

Vi har også valgt, at man skal samle bedene med bolte og møtrikker, da det giver en mere stabil konstruktion. Du har også mulighed for at få et isolerende lag flamingo i dit højbed. Det gør, at bedet ikke vil få så store temperaturudsving og ligeledes få en længere sæson til gavn for dine planter. Højden på dine bede kan blive op til 44 cm. Her på siden finder du et stort udvalg af vores standardmodeller. Vi giver prisgaranti, så hvis du finder et i samme godstykkelse og standard billigere, så matcher vi altid prisen. 

Har du et større projekt med vores produkter, giver vi gerne et samlet tilbud.

Højbede i flere størrelser og former

Er din have stor eller lille? Uanset dit behov har vi et højbed der passer til dig. Vores runde højbede fås i størrelser fra Ø40 cm og helt op til Ø200 cm, hvor højden enten kan være 8, 10, 20 eller 40 cm høj. Med de runde bede kan du skabe en spændende have. De er gode til små bede eller som afgrænsning til f.eks. et træ, flere af ringene kan åbnes, så de kan komme udenom stammen eller lign.

Ved vores firkantede højbede går standardstørrelserne fra 40 x 40 til 690 x 120 cm, med en højde på 25 eller 40 cm. Ønsker du et større bed, har du altid mulighed for at forlænge siderne. Her er det vigtigt at du får tværstivere med, som er med til at holde på siderne i de ekstra store bede. Man vil naturligvis også kunne bruge vores bedkanter i cortenstål til at lave et fint bed. Man kan afgrænse et bestemt område med bedkanterne og derved få et meget fint bed i jorden.

Giv din køkkenhave de bedste forhold med en sneglekant

Med en sneglekant på dine bede undgår du at dine planter bliver angrebet af snegle. Dine grøntsager får lov til at være i fred, og med et højbed får grøntsagerne de bedste muligheder for at trives. Et bed med sneglekant er særdeles velegnet til køkkenhaven. Sneglekanten er standardstørrelse til vores corten, jern og galvaniseret stål bede, og kan også købes til senere, hvis du i første omgang har købt dine bede uden. Hvis du har købt et bed hos en af vores konkurrenter, har du stadig mulighed for at tilkøbe sneglekant hos os, kontakt os på tlf.: 88 44 18 10, så skal vi nok finde ud af noget.

Hvor meget jord skal der i et højbed?

Når du skal finde ud af, hvor meget jord du skal bruge til dit højbed er der en simpel måde at gøre det på. Det afhænger selvfølgelig af om dit højbed er rundt eller firkantet. Hvis højbedet er firkantet afhænger mængden af jord der skal i højbedet af længde x bredde x højde.

Hvis du har et firkantet højbed skal det gøres således:

Højbed

Her tager du højden (H), bredden (B) og længden (L) i cm og ganger med hinanden f.eks. 40*40*120, herefter dividere du resultatet med 1000 for at få den mængde jord du skal bruge i liter.

Altså 120*40*40 = 192.000 cm3. 192.000/1000 = 192 liter jord.

Er det et rundt højbed du skal have jord til er udregningen lidt anderledes.

Hvis du har et rundt højbed skal det gøres således:


Jord til runde højbed

Her tager du pi (3,14) og ganger den med radius*radius (r) * højden (h), herefter dividere du resultatet med 1000 for at få den mængde jord du skal bruge i liter. Radius findes ved at tage diameteren og dividere med 2. F.eks. en Ø50x20cm

Altså 3,14*(25*25)*20 = 39.250 cm3. 39.250/1000 = 39,25 liter jord

Husk også højbedsmuld.

Højbed med bund

Højbede er utrolig populære og de ser ud til kun at blive mere populære. Vi har både højbede med bund og højbede uden bund. Dem uden bund kan forlænges, da vi ikke skal montere en bundplade. Vores højbede med bund er utrolig gode, hvis man ønsker at have dem stående på fliser eller et andet underlag, hvor man ikke ønsker at jorden skal løbe ud på. Har man et højbed uden bund på fliser vil jorden formentlig løbe lidt ud på fliserne, når jorden bliver våd. Er man af æstetiske årsager nødsaget til at vælge et højbed uden bund der skal placeres på fliser, kan man placere en fiberdug i bunden. Der skal være et overlæg på 30 cm for at sikre at jorden ikke løber ud.
Skal højbedet placeres på fliser, vil vi til enhver tid forslå et højbed med bund. Vi kalder dog højbed med bund for plantekasser. Det vil sige at du både kan få højbed på fødder og højbed på hjul. Et højbed på hjul kan derfor let flyttes rundt i haven. Hjulene på disse højbede er utrolig kraftige, så de kan kører på langt de fleste underlag. Højbed på hjul er populære på terrasser, hvor de kan bruges som en fin overgang fra terrasse til have eller til at skabe et hyggeligt uderum i haven.

Forslag til planter i højbede

Nogle planter og krydderurter er nemmere end andre, når de skal være i et højbed eller en plantekasse. Så ønsker man at have nemme planter i højbedet forslår vi at man har purløg, timian, persille, rosmarin, spinat, salat, rødbeder, radiser, ærter, gulerødder, kartofler eller løg. Vi har i vores design tage hensyn til at man selvfølgelig skal kunne nå midten, hvis man ønsker at dyrke grøntsager osv. i dem. Derfor har vores højbede en max brede på 120 cm, hvilket gør at man kan nå midten fra begge sider uden at skulle op og ligge i højbedet. Længden bestemmer man selv alt efter, hvor meget plads man har til en køkkenhave.

Højbed sort

Er man på udkig efter sorte højbede fås vores lakerede plantekasser også uden bund så de bliver til et sort højbed. Højbedet vil ikke få rust farve, da det er en sort pulverlak der smelter ned over siden og lukker metallet inde, så der ikke kan komme vand ind. Sorte højbede er utrolige flotte i haven og kan være en elegant overgang fra terrassen til græsset.

Dyrkningsvejledning til højbede

Der findes et utal af muligheder og variationer af afgrøder, som du kan dyrke i dine højbede. Ønsker du at skabe en grøn og frodig oase på din terrasse med smukke og farverige blomster, eller drømmer du om at dyrke dine egne grøntsager? Mangler du inspiration til, hvad du kan dyrke i dit højbed, så kan du læse med her. Vi har et ønske om at inspirere dig til at skabe et magisk spiseligt univers i din have.

Plant sødmefyldte jordbær i dit højbed

Går du og drømmer om sommer, sol og lækre bær fra egen have, så tag det helt roligt. Det behøver slet ikke at forblive en drøm. Du kan nemt selv plante alverdens sødmefyldte bær i din have. Har du endnu ikke bestemt dig for, hvad der skal fylde i dine højbede, så kan vi varmt anbefale dig at plante jordbær i dine højbede. Det smarte ved at plante dem i et højbed er, at du får dine afgrøder op i højden og dermed eliminerer dårlige arbejdsstillinger, når du skal luge ukrudt og plukke bærene. 

Du kan sætte dine jordbærplanter ud i højbedene enten i foråret eller i august. Sætter du dem ud i august, får dine planter nogle varme måneder til at etablere sig, inden vinteren. Planter du dine jordbærplanter i foråret, har de ikke lige så meget tid til at etablere sig, og dette kan påvirke høsten det første år.

Dyrk sprøde salater i dit højbed 

Der findes mange forskellige sorter, når det kommer til salat. Du kan dyrke alt lige fra cossalat, hovedsalat, iceberg til pluksalat. Det kræver faktisk slet ikke så meget at dyrke din egen salat. Starter du allerede i foråret, er der en større chance for, at du får en lang og god sæson. Salat vokser bedst ved koldere temperaturer, bliver det for varmt, får frøene sværere ved at spire, og så går planten i stok. Husk der er forskel på frø, så find en sort der passer til sæsonen.

Dyrk dine egne rodfrugter

Med et højbed kan du også forberede dig til efterårs- og vintermånederne. Du kan som sagt dyrke alverdens lækre og sprøde grøntsager. Har du nogensinde dyrket din egne rødbeder eller gulerødder? Rødbeder er et godt valg til dine højbede. De er forholdsvis nemme at dyrke og kræver ikke meget plads, og det er smart, hvis du ønsker at dyrke flere forskellige grøntsager i samme højbed. Rødbeden har en høj tolerance over for koldt vejr, så du kan plante dem tidligt på sæsonen. Guleroden er en af de grøntsager, som vi anbefaler dig at dyrke i dine højbede. De har nemlig et lavt rodsystem, og har derfor ikke brug for meget dybde for at vokse. Derudover foretrækker gulerødder også løs, veldrænet jord, hvilket gør højbedet til en perfekt mulighed.

Krydderurter i højbed

Elsker du at bruge krydderurter i din madlavning, så kan vi varmt anbefale dig at dyrke dine egne i haven. Jorden er varmere i højbedene, derfor trives mange krydderurter deri. Når du vælger urter til dit højbed, er det vigtigt, du ser på, hvad der giver et stort udbytte, og hvad der kan overleve i højbede, før du går i gang med at så. Vi anbefaler dig også at dyrke dine favoritter. Af flerårige krydderurter kan du dyrke:

- Purløg
- Persille
- Løvstikke
- Fransk estragon
- Salvie
- Oregano
- Mynte
- Dild
- Kørvel
- Koriander.

 Du kan også dyrke varmekrævende krydderurter i dit højbed. Du skal bare være opmærksom på, at det primært er forår og sommer, du kan dyrke disse: 

- Basilikum
- Rosmarin
- Lavendel
- Timian

Blomster til dit højbed

Du kan plante meget andet end grøntsager og urter i dit højbed. Noget af det, der oftest bliver overset, er vilde blomster, og det er enormt ærgerligt, da de er særdeles velegnede til højbede. Læs videre og find ud af, hvilke blomster der er gode at dyrke i højbedet:

- Lavendel 
- Solsikker
- Morgenfruer
- Petunia
- Tusindfryd

FAQ - Højbed 

Går du med overvejelser om at lave et hjørne i din have med højbede men endnu ikke helt har besluttet dig for, om det er noget for dig? Måske er du ny haveejer og kender ikke til, hvad højbede er. Uanset hvad, så kan du i vores FAQ læse mere om højbede og fordele ved disse:

- Hvad er et højbed
- Fordele ved et højbed
- Hvad kan du dyrke i et højbed
- Hvilke materialer bruger vi til vores højbede
- Levering af højbed

Hvad er et højbed 

Højbede kan bruges til meget, og så pynter de fint i din have, på din terrasse eller et andet sted på matriklen. Du kan hurtigt forvandle din have til en oase af afslapning eller dyrkning af grøntsager med vores smukke højbede. Et højbed er et område, som er hævet over jorden med hjælp af en ramme, mursten, træ eller sten. Normalvis ser du dem formet som en kvadrat eller rektangel med hævede sider. Hos os har vi udfordret det almindelige design og producerer dem også i en rund og trekantet form. 

Med et højbed forhindrer du ukrudtsvækst, hvilket gør det lettere for dig at passe dine højbede. Ønsker du at se udvalget af højbede, kan du kigge rundt her på siden.

Fordele ved et højbed 

Der er flere fordele forbundet med et højbed. Skab dig selv og din familie et skønt område, der er særligt velegnet til dine planter, og hvor jorden altid er jævnt fugtig. En anden fordel, der er forbundet med det, er, at der som regel er mindre arbejde med ukrudt, fordi det skærmer mange ukrudtsfrø fra at blæse ind.

Hvad kan du dyrke i et højbed

Brug dit højbed til at dyrke næsten alle slags planter. Der kan vokse mange forskellige arter deri, men det afhænger naturligvis af størrelsen på dine planter og bede. Det smarte ved dem er, at du kan variere indholdet, hvis du ønsker at dyrke forskellige planter på samme tid. De er også særdeles velegnet til at dyrke blomster i. Drømmer du om at kunne høste hjemmedyrkede grøntsager? Med et højbed får du selv muligheden for at dyrke alt lige fra lækre sødmefyldte jordbær til sprøde salater. Du vil ikke fortryde at investere i et eller flere højbede til din have, du får nemlig et utal af muligheder med disse. Her på siden finder du et varieret udvalg af højbede i forskellige former og størrelser. Klik rundt på webshoppen og find dit favorit højbed.

Hvilke materialer bruger vi til vores højbede

Hos Zinkbakken finder du et stort udvalg af højbede. Vi producerer dem i forskellige materialer, men fælles for dem alle er, at de er lavet i et kraftigere gods, end hvad man ellers ser på markedet. De kraftige materialer gør, at de får en lang levetid og hermed får du på sigt et billigere højbed. Du finder i vores shop bede produceret i cortenstål, galvaniseret stål og jern. Du skal samle dit højbed med skruer, da det giver en mere stabil konstruktion. 

Levering af højbed

Hos Zinkbakken tilbyder vi som udgangspunkt flere forskellige former for levering alt efter højbedets størrelse. Du er altid velkommen til selv at komme og hente dine varer på vores adresse i Låsby. Du kan hente varen indenfor vores åbningstider, og du vil modtage en sms, når højbedet står klar til afhentning. Du kan kontakte os på Lager/Kontor.: +45 88 44 18 10. Bemærk at vi også sender til Sverige og Norge, men prisen er afhængig af vægten. Du kan læse mere om omkostninger ved fragt af højbede her

Ved tvivlsspørgsmål til levering er det en fordel at kontakte os forinden for at sikre, at forholdene er som de skal være. Vores dygtige medarbejdere kan kontaktes på telefon og via. kontaktformular.