Bedafgræsninger

Skab en nydelig have med afgrænsede bede med vores græskanter. Græskanterne findes i flere længder, højder og materialer. Ens for dem alle er at de giver dig mulighed for at adskille fx græs med fliser på en pæn måde. Græskanterne er lette at placerer og de længere græskanter i 2 mm. kan sno sig langs et buet bed. Find inspiration i måden Morten etablerede græskanterne i sin egen have. Han kommer med gode tips og tricks til Etablering af bedafgrænsning.

Vis som Gitter Liste

42 varer

Faldende orden
pr. side

Græskanter i cortenstål til haven

Med bedafgrænsninger i cortenstål kan man skabe en flot og afslutning på et eksisterende bed i haven. Græskanter er en god og let måde at få en flot skarp kant på sine bede og sin have generelt. De giver en flot afgrænsning, som gør det let at fjerne ukrudt. Græskanterne i 2 mm kan let bøjes, hvis man ønsker at få en lidt rundere form. Flere og flere nyder at anlægge sin have selv. Det er en ting, som man kan gøre sideløbende med stort set alt. Der er ikke noget der haster og ikke noget der SKAL nås. Man kan sagtens smide hvad man har i hænderne, hvis en anden ting opstår. I takt med at flere og flere vælger gør-det-selv muligheden, er der kommet en større og større efterspørgsel på produkter, der ikke skal til at bearbejdes af en anlægsgartner før det kan tages i brug. Vi har derfor fået produkter, man med det samme kan bruge i sin have. Græskanterne og bedkanterne er i en tykkelse, som er til at arbejde med. De er 2 og 3 mm tykke og er fleksible. Bedafgrænsninger i 2 mm kan let bøjes så de passer til et bed i jorden, 3 mm kan som udgangspunkt ikke, kun lidt. Bedafgrænsningerne er lavet i stål. Vi har lavet dem i to slags – varmgalvaniseret stål og cortenstål. Det varmgalvaniseret stål har et gråt look pga. den forzinket overfladebehandling det har fået. Dette gør at det ikke vil få rust farve, men beholder sin flotte grå farve. De vil dog blive lidt mere mat med tiden, men det gør ikke en tydelig forskel. Græskanterne i corten stål får en flot rust farve, der vil være rigtig flot til enhver, bed afgrænsning. Når kanterne kommer, har det ikke helt fået sin rust farve, men det går der ikke længe inden at det gør. Det kommer oftest efter ca. 2 uger med fugtigt vejr. Ønsker man at det skal gå hurtigere med at få rustfarven frem, kan man vaske pladerne af med sæbevand og tørre dem over med en klud med eddike. Dette er en skånsom måde og resultatet bliver rigtig flot hver gang. Vi har altså kun bedafgrænsninger i stål, da vi synes at det er det bedste materiale til at lave afgrænsninger af bede eller græsplæner.

Flere og flere kan godt lide at gå i haven, når vejret er til det. Det er en dejlig måde at slappe af på, hvis man har haft en lang dag. Man kan lave noget fysisk, mens man giver slip på sine tanker. Haven er et sted vi opholder os mere og mere og så vil man jo gerne have at det ser godt ud når man så er derude. Meget tid i haven går med at ordne højbedene, men også med at holde græsplænen i en nogenlunde acceptabel længde. Kanterne på græsplænen skal også tages og når det er gjort, kan man virkelig se en tydelig forskel. En helt skarp kant giver altså bare lige det sidste ved ens have.

Afgrænsning af bed

Vi har forskellige muligheder når det kommer til afgrænsning af et bed. Vores lige kanter er gode, hvis det eksisterende bed har en bestemt form det skal følge. Her har man mulighed for at bøje dem i større eller mindre grad alt efter, hvilken tykkelse man vælger.

Vores runde højbede er også gode som bedafgrænsning. De findes i flere størrelser, højder og tykkelse. De har allerede der runde form, så de blot skal placeres om det afgrænsede område. Mange anvender dem rundt om træer, buske, planter eller, hvis man ønsker at etablere et lille højbed. Nogle af de runde ringe er åbne, så de let kan placeres om et træ eller busk. De lukkes med to bolte, som medfølger. Den mindste er Ø50 og går op til Ø120. De fås i lidt forskellige højder, som er 10 cm, 20 cm eller 40 cm. Vi ser tit folk lave nye flotte ting med disse. Det kan være at man vil lave et bålsted i haven, hvor man først bruger en Ø120. Man laver det flot med sten belægning. Dernæst bruger man en mindre ring eller et bålfad i midten, for at have et godt solidt underlag til at have et bål fad på. Det er en rigtig fin og flot dekorativ måde at anvende dem på. Det vil altså sige at kanterne kan bruges til mange ting. Der er ingen grænser for nye innovative ideer og vi hører gerne fra dig hvis du har en god ide.

Kan man bøje græskanter i cortenstål?

Ønsker man at bøje græskanten, så den kan følge et rundt bed, er det muligt. De kan alle bue i større eller mindre grad, så de kan følge et eksisterende bed. Da nogle skal bruge sine græskanter til noget meget specifikt, har vi valgt at lave nogle muligheder. Man kan købe et langt lige stykke, som kommer i længde ca. 230 cm og i højden 15 eller 20 cm. Man kan vælge dem i en tykkelse på enten 2 eller 3 mm. Dette gør at de er fleksible og man kan sagtens selv bøje dem. Vi anbefaler 2 mm., hvis man ved at man kommer til at skulle bøje den mere end bare en smule. Græskanten på 2 mm. kan bøjes til, hvad der svarer til en oval halvcirkels form. Græskanten på 3 mm. er tykkere og altså sværere at bøje, som udgangspunkt siger vi at de ikke kan bøjes, kun en lille smule. De er derimod mere stedfaste. En græskant på 3 mm. kan man derfor med fordel vælge, hvis man ved at man ikke kommer til at skulle bøje den så meget, hvis den fx skal afgrænse en lige kant mellem græs og sten.

Materialer til bedkanter

Når det kommer til bedkanter, er mulighederne næsten endeløse. Vi har både cortenstål bedkanter og galvaniseret bedkanter. Så der er lidt til enhver smag.

Cortenstål bedkant: En moderne klassiker

Cortenstål er blevet meget populært som materiale til bedkanter. Det er både stærkt og har en naturlig rusten farve, der giver en moderne, men alligevel tidløs æstetik. Cortenstål er som en god flaske vin; det bliver kun bedre med tiden.

Sådan vælger du den rigtige bedkant

Hvordan ved man, hvilken type bedkant der passer bedst til ens have? Det afhænger af en række faktorer som budget, stil og vedligeholdelsesbehov.

Installation af bedkant

Når du har valgt den rigtige bedkant, er næste skridt installation. Selvom det kan virke som en simpel proces, er der nogle vigtige ting, du bør tage hensyn til for at sikre et varigt og smukt resultat. Få tips og tricks til etablering af græskanter af Morten. Det kan være en rigtig god ide at stikke for med en spade, så det er lettere at få græskanten ned i jorden. Vores samlinger gør det også lettere, hvis man skal anlægge et længere stykke med græskanter. De er med til at holde styr på græskanterne mens man stikker dem i jorden. Dette sikrer at der ikke er niveauforskelle i græskanterne. Vi har lavet en video, hvor Morten viser og forklarer, hvordan man etablerer bedkanter i sin have.

Vedligeholdelse

Bedkanterne kræver ingen vedligeholdelse, når først de er placeret. Det eneste man skal gøre er at holde det ryddeligt omkring, hvis man ønsker at det æstetiske udtryk skal komme frem.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor dybt skal en bedkant være?

Dybden afhænger af om bedkanten skal holde et jordtryk. Vi rådgiver naturligvis gerne, hvis du har et specifikt haveprojekt i tankerne.
Hvis ikke bedkanten skal holde et jordtryk plejer vi at sige at ca. halvdelen skal være nede i jorden for at den står stabilt.

Hvordan vælger jeg den bedste type græskant til min have?

For at vælge den bedste type græskant til din have, bør du overveje følgende faktorer:

Hvilket materiale/udtryk passer bedst til haven? Hvis du er til det rustne udtryk, skal man vælge en græskant i cortenstål eller jern. Er man ikke så meget til dette udtryk, skal man vælge vores græskanter i galvaniseret stål. De ruster ikke, men bevare deres sølv udtryk.

Skal græskanterne kunne bue lidt? Hvis græskanterne skal kunne bøje lidt, er det vigtigt at man ikke vælger en græskant der er tykkere end 2 mm. En græskant der er 2 mm. i tykkelsen vil godt kunne følge et bed med organiske former.

Hvordan laver jeg bedafgrænsning?

Med vores græskanter er det let at lave en bedafgrænsning. Det eneste man skal er at beslutte sig for, hvor meget af græskanten der skal være synlig. Vi anbefaler at mindst 50% af græskantens højde er nede i jorden. Dette er med til at sikre at de står stabilt. Hvis græskanten skal holde jord tilbage, kan det være at den skal længere ned i jorden for at kunne klare trykket.