Græskanter

De lige græskanter i cortenstål, vil med tiden få en flot gylden rust-farve. Vi har 4 forskellige varianter at vælge imellem: 15 cm høje kanter i 2 mm, 15 cm høje kanter i 3 mm, 20 cm i 2 mm eller 20 cm høje i 3mm. Foruden de lige stykker har vi 4 forskellige hjørner, der passer til de forskellige typer af lige kanter.
Bemærk - Bedkanterne sælges i stykker på 230 cm, og prisen er opgivet i pr. 2,3 meter. Dvs. at ved køb af 23 meter fås 10 stykker a 230 cm. Har du et rundt bed eller nogle træer du gerne vil have bedafgræsning på, så har vi også runde bedafgræsninger. Vi har bl.a. Ø120 som består af 2 halvcirkler samt en Ø200, der består af 3 dele. Begge udgaver sættes sammen med bolte og møtrikker, der følger med. Derudover har vi i mindre størrelser, der findes i 2 modeller. Den ene er svejset sammen og den anden er åbent i den ene ende og skal samles med bolte og møtrikker. Fordelen ved sidstenævne er, at den er nem at spænde omkring et mindre træ eller lign. Disse er i jern, men vil ligesom cortenstålet få den smukke rust-farve.
Med runde og lige kanter kan du få hele din have til at stå smuk og skarp.

Se hvordan Morten etablere dem i sin egen have - Etablering af bedafgrænsning

Vis som Gitter Liste

25 varer

Faldende orden
pr. side

Få styr på haven

Flere og flere kan godt lide at gå i haven, når vejret er til det. Det er en dejlig måde at slappe af på, hvis man har haft en lang dag. Man kan lave noget fysisk, mens man giver slip på sine tanker. Haven er et sted vi opholder os mere og mere og så vil man jo gerne have at det ser godt ud når man så er derude. Meget tid i haven går med at ordne højbedene, men også med at holde græsplænen i en nogenlunde acceptabel længde. Kanterne på græsplænen skal også tages og når det er gjort, kan man virkelig se en tydelig forskel. En helt skarp kant giver altså bare lige det sidste ved ens have.

Græskanter til din have

Græskanter er en god og let måde at få en flot skarp kant på sine bede og sin have generelt. De giver en flot afgrænsning, som gør det let at fjerne ukrudt. Græskanterne i 2 mm kan let bøjes, hvis man ønsker at få en lidt rundere form. Flere og flere nyder at anlægge sin have selv. Det er en ting, som man kan gøre sideløbende med stort set alt. Der er ikke noget der haster og ikke noget der SKAL nås. Man kan sagtens smide hvad man har i hænderne, hvis en anden ting opstår. I takt med at flere og flere vælger gør-det-selv muligheden, er der kommet en større og større efterspørgsel på produkter, der ikke skal til at bearbejdes af en anlægsgartner før at det kan tages i brug. Vi har derfor fået produkter, man med det samme kan bruge i sin have. Græskanterne og bedkanterne er i en tykkelse, som er til at arbejde med. De er 2 og 3 mm tykke og er fleksible. Græskanten i 2 mm kan let bøjes så de passer til et bed i jorden, 3 mm kan som udgangspunkt ikke, kun lidt. Græskanterne er lavet i stål. Vi har lavet dem i to slags – varmgalvaniseret stål og cortenstål. Det varmgalvaniseret stål har et gråt look pga. den forzinket overfladebehandling det har fået. Dette gør at det ikke vil få rust farve, men beholder sin flotte grå farve. De vil dog blive lidt mere mat med tiden, men det gør ikke en tydelig forskel. Græskanterne i corten stål får en flot rust farve, der vil være rigtig flot til enhver, bed afgrænsning. Når kanterne kommer, har det ikke helt fået sin rust farve, men det går der ikke længe inden at det gør. Det kommer oftest efter ca. 2 uger med fugtigt vejr. Ønsker man at det skal gå hurtigere med at få rustfarven frem, kan man vaske pladerne af med sæbevand og tørre dem over med en klud med eddike. Dette er en skånsom måde og resultatet bliver rigtig flot hver gang. Vi har altså kun græskanter i stål, da vi synes at det er det bedste materiale til at lave afgrænsninger af bede eller græsplæner.

De forskellige bedafgrænsninger

Da nogle skal bruge sine græskanter til noget meget specifikt, har vi valgt at lave nogle muligheder. Man kan købe et langt lige stykke, som kommer i længde ca. 230 cm og i højden 15 eller 20 cm. Man kan vælge dem i en tykkelse på enten 2 eller 3 mm. Dette gør at de er fleksible og man kan sagtens selv bøje dem. Vi anbefaler 2 mm, hvis man ved at man kommer til at skulle bøje den mere end bare en smule. 2 mm kanten kan bøjes til hvad der svarer til en oval halvcirkels form. 3 mm er tykkere og altså sværere at bøje, som udgangspunkt siger vi at de ikke kan bøjes, kun en lille smule. De er derimod mere stedfaste. 3 mm kan man derfor med fordel vælge, hvis man ved man ikke kommer til at skulle bøje den så meget, hvis den fx skal afgrænse en lige kant mellem græs og sten. Køber man flere græskanter kan de stilles ved siden af hinanden eller med et lille overlap over hinanden. Ellers kan man bore huller i græskanterne og samle dem med bolt og møtrik. Vi sælger samlinger til vores græskanter, som man med fordel kunne bruge til dette: Samling til cortenstål græskanter.

Vi har også dem vi kalder rundt højbed. De er allerede rundede og kommer i forskellige størrelser. Den mindste er Ø50 og går op til Ø120. De fås i lidt forskellige højder, som er 10 cm, 20 cm eller 40 cm. Vi ser tit folk lave nye flotte ting med disse. Det kan være at man vil lave et bålsted i haven, hvor man først bruger en Ø120. Man laver det flot med sten belægning. Dernæst bruger man en mindre ring eller et bålfad i midten, for at have et godt solidt underlag til at have et bål fad på. Det er en rigtig fin og flot dekorativ måde at anvende dem på. Det vil altså sige at kanterne kan bruges til mange ting. Der er ingen grænser for nye innovative ideer og vi hører gerne fra dig hvis du har en god ide.