Fodring af fugle

Skal der bringes liv ind i haven? Med foderautomater og fodringsstativer i haven lokker du fugle og dyr til. Der er både små og store foderautomater, hvor der er plads til mange og få fugle. Benyt f.eks. en soda bottle bird feeder, hvilket er et lille fodringshoved der monteres på en genbrugs sodavandsflaske. Her er der plads til to fugle ad gangen. Vi har et stort udvalg indenfor foderautomater til fugle, og det er muligt at få en frøautomat i helt op i en 90 cm længde, hvor der er 10 foderhuler. Er du til det mere simple, har vi også holder med sugekop til fuglekugler.

Det kan være en rigtig god løsning at få foderet op i højden. Dette skyldes at uønsket dyr, såsom rotter, kan finde på at komme og spise af foderet, hvis det er på jorden. Vi har også hørt at hunde kan finde på at tømme automaterne. Dette kan forhindres, hvis automaterne kommer op i en høj nok højde. 

Er du interesseret i at tillokke nogle små søde egern, så kan du med fordel opsætte en egern foderautomat. Fyld den med nødder eller andre egernlækkerier

 

1 til 32 ud af 46

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2

1 til 32 ud af 46

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2

Brug dekorative kræmmerhuse eller klokker i ubehandlet jern til enten at fodre fuglene med foderkugler eller med æbler. Kræmmerhusene kan fås hvor de kan hænge eller med et spyd der kan stikkes i jorden. Derudover kommer de i forskellige størrelser. Udover at fungere til foder, kan kræmmerhusene også bruges til f.eks. at have gran og kogler i, som dekoration, om vinteren.

Klokkerne er utrolig søde, hvor der i midten f.eks. kan hænges et æble fuglene kan nyde godt af.

Skal du være sikker på at fuglene kommer, kan en fuglekalder bruges. Den tiltrækker en masse forskellige småfugle. Fuglekalderen er yderst populær i USA og Europa.

Fugle i haven

Når vinteren er over os og frosten kommer har fuglene brug for din hjælp. 
En god ide er at give fuglene lidt mad, hver dag end at give dem en stor potion en gang om ugen. Dette vil først og fremmest få fuglene til at vænne sig til at der kommer mad der, men det vil også sørge for at det mad der bliver lagt frem til fuglene bliver spist af fuglene. Det vil altså sige at der ikke ligger noget tilbage som rotter kan finde på at spise.

Havens fugle

Hvis man er fuglekender og elsker, ønsker man måske bestemte fugle i haven. Man skal derfor vælge sit foder ud fra, hvilke fugle man helst vil se i haven. De fleste småfugle fortrækker mejsekugler. Det er fugle som mejser, musvitter og gråspurve. Hampefrø og solsikkefrø er gode, hvis man ønsker dompapper, solsorte, gråspurve, musvitter og bogfinker. Ønsker man rødhalse, sjagger, solsorte eller bogfinker kan man ligge et råddent æble på jorden eller hænge det i et træ. Med lidt vildfugleblanding kan man opleve fasaner eller guldspurve. 
Man skal dog passe på med at sætte for meget foder frem til fuglene, da man kan få ubudne gæster som fx rotter.