Fugle & dyr

Skal der bringes liv ind i haven? Med foderautomater og fodringsstativer i haven lokker du fugle og dyr til. Der er både små og store foderautomater, hvor der er plads til mange og få fugle. Benyt f.eks. en Soda Bottle Bird Feeder, hvilket er et lille fodringshoved, der monteres på en genbrugs sodavandsflaske. Her er der plads til to fugle ad gangen. Vi har et stort udvalg indenfor foderautomater til fugle, hvor der er forskellige udgaver til nødder, frø og mejsekugler. Er du til det mere simple, har vi også en holder med sugekop til fuglekugler.
Det kan være en rigtig god løsning at få foderet op i højden. Dette skyldes at uønsket dyr, såsom rotter, kan finde på at komme og spise af foderet, hvis det er på jorden. Vi har også hørt at hunde kan finde på at tømme automaterne. Dette kan forhindres, hvis automaterne kommer op i en høj nok højde. 
Er du interesseret i at tillokke nogle små søde egern, så kan du med fordel opsætte en egernfoderautomat. Fyld den med nødder eller andre egernlækkerier. Til egerne har vi 2 modeller, den grønne samt den mere fancy udgave i eg.

Vis som Gitter Liste

Varer 1-60 af 107

Faldende orden
Side
pr. side

Havens fugle

Hvis man er fuglekender og elsker, ønsker man måske bestemte fugle i haven. Man skal derfor vælge sit foder ud fra, hvilke fugle man helst vil se i haven. De fleste småfugle fortrækker mejsekugler. Det er fugle som mejser, musvitter og gråspurve. Hampefrø og solsikkefrø er gode, hvis man ønsker dompapper, solsorte, gråspurve, musvitter og bogfinker. Ønsker man rødhalse, sjagger, solsorte eller bogfinker, kan man lægge et råddent æble på jorden eller hænge det i et træ. Med lidt vildfugleblanding kan man opleve fasaner eller gulspurve. Man skal dog passe på med at sætte for meget foder frem til fuglene, da man kan få ubudne gæster som fx rotter. Ønsker man foderhus til fugle har vi mange forskellige størrelser, både små og store foderhuse til fugle.

Fulgehus

Har man en have med træer og mange af de små besøgende fugle, vil et fuglehus, redekasse eller foderautomat måske være ideel til din have. Du giver derved fuglene et trygt sted at bygge rede når de skal yngle. Alt efter, hvilke fugle du får besøg af i din have, findes der fuglehuse der er velegnet til de forskellige størrelse fugle. Størrelsen på indflyvningshullet er utrolig vigtig, da dette skal være stort nok til at fuglen kan komme ind. Her finder du både mejsekasser, musvit redekasser, gærdesmutte redekasser, rødhals redekasser og mange andre smukke fuglehuse.

I en mindre have, hvor træerne ikke er så store og pladsen træng kan man med fordel også hænge et lille sødt fuglehus fuglene også kan drage nytte af. Man giver dermed fuglene et sted, hvor de trygt kan søge ly og hvor man kan nyde deres tilstedeværelse.

Fugle i haven

Når vinteren er over os og frosten kommer, har fuglene brug for din hjælp. En god ide er at give fuglene lidt mad hver dag, fremfor at give dem en stor portion en gang om ugen. Dette vil først og fremmest få fuglene til at vænne sig til, at der kommer mad der, men det vil også gøre at den mad der bliver lagt frem til fuglene, bliver spist af fuglene. Det vil altså sige at der ikke ligger noget tilbage, hvor rotter kan spise resterne.

Et fuglehus til din have 

Findes der noget mere hyggeligt end liv og glade dage i haven med fuglefløjt? Forkæler du fuglene lidt ekstra, så kan du godt regne med, at de henter deres små venner, så du rigtigt får liv i din have. Særligt i den kolde tid kan det være godt at sørge for fuglene, da det kan være svært for dem at finde føde. Med et fuglehus eller foderbræt hjælper du fuglene med at have det godt, og samtidig giver du dem et trygt og lunt sted at være. Et fuglehus i din have er altså godt både for fuglene og dig, da du kan sidde indenfor i varmen og se ud på de forskellige arter.   

Lige præcis det at kunne sidde indenfor og se ud på fuglene har betydning for, hvor du placerer dit fuglehus. Når du investerer i et fuglehus, så tænk på, at mange fugle foretrækker at kunne flyve til og fra kassens åbning uden store udfordringer. Har du købt et af vores fuglehuse eller redekasser, der er beregnet til at hænge, anbefaler vi dig, at du sørger for, at hullet peger ud mod åbent terræn. Der er flere steder du kan placere dit hus, du kan enten hænge det på en husmur, en pæl eller i et træ - men gerne et sted hvor der ikke er for mange grene, som skærmer for luftrummet omkring kassen. Når du skal placere dit fuglehus fra Zinkbakken, så tænk altså på, om du gerne vil kunne nyde synet af de mange fine fuglearter.

Fuglehus til små fugle 

Hos Zinkbakken finder du et udvalg af forskellige fuglehuse. Her på siden finder du et sortiment af smukke fuglehuse, der er kombineret med en foderautomat. Det giver dig mulighed for at bruge huset året rundt. Om foråret kan fuglene bruge det til at yngle i, og om vinteren kan de finde deres føde i huset. Fuglehus og foderbræt er beregnet til mindre fugle som spurve og mejser.

Hvor stort skal hullet i dit fuglehus være? 

Det er vigtigt, at hullet i dit fuglehus er stort nok til, at fuglene kan komme ind. Derfor skal hullets diameter mindst være 28 mm. Vil du gerne, at de lidt større fugle skal bruge dit fuglehus, så skal hullet mindst være 32-35 mm.

Fuglehus med fod    

Rigtig mange elsker at have fuglene på besøg, og et fuglehus hos Zinkbakken fås i mange forskellige modeller. Du kan både få et fuglehus til væg og et på fod. Modellen på fod er produceret i træ og passer rigtig godt ind i alle haver. Har du brug for hjælp til at finde et fuglehus til din have, så tøv ikke med at kontakte os. Du kan kontakte os på telefon 88 44 18 10 eller send en mail til os på info@zinkbakken.dk.  


Der er mange måder at gøre lidt ekstra ud af din have. Det er altid hyggeligt med dyreliv i haven hele året rundt. Hos Zinkbakken har vi forskelligt tilbehør til din have, der tiltrækker de små dyrevenner. Vidste du, at vi også sælger de sødeste pindsvinehuse? Synes du, det kunne være hyggeligt med en lille pindsvinfamilie i haven, så kan du finde et pindsvinehus lige her. Her på siden finder du også et udvalg af forskellige insekthoteller. Synes du, det kunne være spændende, så finder du udvalget lige af vores insekthoteller her.   

Forkæl de små venner med frisk vand og lækker mad 

Når du vælger et af vores fuglebade, gavner det ikke kun din have med nyt pynt. Det gavner og glæder også de små dyrevenner, som kommer på besøg i ny og næ i din have. Fuglebadet er både smukt og funktionelt, og så giver det fuglene mulighed for at få frisk vand i de perioder, hvor de ikke selv kan finde vand. 


Vi synes, et rigt fugle/dyreliv i haven er magisk, og derfor finder du hos Zinkbakken flere flotte og uundværlige produkter til fugle og dyr. I sortimentet finder du flere forskellige modeller af fuglehuse og fodringsautomater, så du kan forkæle de små venner med mad hele året rundt. Du finder foderautomaterne i forskellige materialer, så det er bare med at udforske produkterne og finde lige det produkt, som du og din have ikke kan undvære. Er du til det naturlige look, så har vi et bredt udvalg af redekasser, egernkasse og pindsvinehuse produceret i egetræ og dansk douglasgran. Det naturlige trælook giver din have en diskret mulighed for at hjælpe dyrene med at få føde. Har du spørgsmål til et eller flere af vores produkter? Så er du naturligvis velkommen til at kontakte os på telefon 88 44 18 10 eller sende en mail til info@zinkbakken.dk, så vi kan hjælpe dig.  

Pryd din have med et fint og farverigt fuglebad 

Kan du godt lide et farverigt univers, så er det naturligvis også muligt for dig at sætte dit eget præg på haven med et de mange flotte fuglehuse vi forhandler her på siden. Du finder et bredt udvalg af huse i forskellige designs og farver. Du vil opleve at der er mange muligheder, og kun du ved hvilket fuglebad, der passer bedst hjem til din have. 


Da udvalget spænder bredt, anbefaler vi dig at gå lidt på opdagelse. Så bliver det nemlig lettere for dig at finde frem til den model, der passer bedst til indretningen i din have. 

Glæd en du holder af med et fuglebad eller fuglehus

Et fuglehus eller fuglebad kan også foræres væk i gave. Mangler du en god indflyttergave, sølvbryllupsgave, fødselsdagsgave eller måske bare en gave uden en speciel anledning? Så kan vi varmt anbefale dig at forære et af vores fuglebade eller fuglehuse/foderautomater væk. Det vil helt sikkert skabe glæde hos modtageren, når de en kølig efterårsmorgen sidder i deres stue med en kop varm kaffe og nyder udsigten til deres have, hvor de små fugle boltrer sig rundt. Er du ikke helt sikker på, hvilket fuglebad eller fuglehus, som passer bedst ind til modtagerens have, så har vi naturligvis taget højde for dette, og derfor kan du hos os også købe et gavekort. Det giver modtageren mulighed for selv, at vælge det produkt som de synes bedst om.        

Fordel ved et fuglebad eller fuglehus  

Der er mange fordele knyttet til det at have et fuglebad eller fuglehus i din have. For at gøre det let og overskueligt for dig, har vi listet fordelene op: 


- Fodret ligger tørt og i læ for vind og vejr
- Fuglene spiser siddende på justerbare pinde afhængigt af hvor store fugle, der må få adgang til foderet
- Fuglehuset er nemt at rengøre
- Fuglehusene fås i mange flotte farver
- Tiltrækker havens fugle og andre smådyr
- Gør det muligt for mindre dyr at finde vand

Har du spørgsmål til vores produkter, kan du kontakte kundeservice på telefon 88 44 18 10, som vil være behjælpelig med at afklare dem. Du kan også kontakte os gennem en online kontaktformular.

Hvorfor skal jeg fodre fuglene i min have?

At fodre fugle kan hjælpe med at tiltrække dem til din have, give dem en kilde til mad i de kolde vintermåneder, og det kan være en god måde at observere og lære mere om forskellige fuglearter.

Hvornår skal man fodre fugle?

Det afhænger af sæsonen og din geografiske placering. Generelt er det bedst at fodre fugle om vinteren, når mad er sværere at finde. Men du kan også fodre fugle året rundt for at tiltrække dem til din have. Hvis du fodrer dem året rundt, kan du dog risikere, at du gør fuglene en bjørnetjeneste, da de jo helst skal kunne finde deres mad selv, hvilket ikke er et problem, når der ikke er frost længere.

Hvilken slags mad skal man give til fugle?

Det afhænger af fuglens art. Nogle fugle spiser frø, mens andre spiser bær eller insekter. Du kan købe færdigblandet fuglefrø eller skræddersy din egen blanding af frø, nødder og korn. Fugle kan også lide af mejsekugler og æbler. Hvis du allerede nu ved, hvilke fugle der normalvis holder til i din have, så kunne du kigge lidt ind i, hvilket slags foder de helst vil spise.

Hvordan skal man fodre fugle?

Du kan fodre fugle på forskellige måder. En af de mest populære metoder er at bruge en foderautomat, som holder frøene tørt og beskyttet. Du kan også hænge mejsekugler op eller sætte skåle med vand og mad på en platform. Igen kommer det også lidt an på, hvad du fodrer fuglene med, og hvordan det bedst kan serveres for fuglene.

Skal man have en vandskål?

Ja, det er en god idé at have en vandskål til fuglene. Fugle har brug for vand til at drikke og bade i, især om sommeren når det kan være svært at finde vand. Her er det modsat med foderet – vandet er sparsomt om sommeren, hvor dette gør sig gældende med maden om vinteren. Derfor vil det være en god idé at stille noget vand ud til fuglene i de varme måneder.

Hvad med fuglehus?

Fuglehus kan give et tilflugtssted for fugle om vinteren, eller når vejret er dårligt. De kan også være en god måde at tiltrække fugle til din have. Men husk at rengøre fuglehuset jævnligt for at undgå spredning af sygdomme. 

Hvordan undgår man skadedyr og uønskede dyr i fuglehuset?

Hvis du oplever problemer med skadedyr eller uønskede dyr, kan du prøve at placere din foderautomat højt eller på en platform, der er svær at nå for andre dyr. Du kan også prøve at bruge et fuglehus med en mindre indgang, der kun tillader fugle at komme ind – måske endda kun den slags fugle, der du oftest ser i din have.