Pindsvinehus - Hvor skal det placeres?

Vi kommer her med nogle gode råd, hvis du ønsker at få flere besøg af søde pindsvin i din have. På samme tid giver man dem et trygt sted, hvor de kan være.

Gode råd til placering af pindsvinehus i haven, så indgangen til pindsvinehuset vender optimalt.

Et godt sted at placere et pindsvinehus, er et uforstyrret hjørne i haven, hvor det er skyggefuldt, tørt og ude af vinden og slagregn. Pindsvin foretrækker at leve i uforstyrrede omgivelser, væk fra legende børn og nysgerrige hunde. Når du har fundet det perfekte sted til pindsvinehuset, skal du være opmærksom på, at pindsvinehuset aldrig kommer til at stå i vand når det regner.

Indret pindsvinehuset

Inden pindsvinet flytter ind, er det en rigtig god idé at forberede jorden under pindsvinehuset. Du skal løsne jorden en smule, så den ikke er hård. Bliver vinteren rigtig kold, vil pindsvinene helst kunne grave sig ned i jorden. Læg vissent græs og blade ind i pindsvinehuset, så de starter i trygge omgivelser, når de flytter ind, og ikke skal bruge en masse energi på at indsamle materiale. Her vil de tilbringe deres vinterhi, som strækker sig over 6 måneder om året.

Nye beboere til pindsvinehuset

Det er også i pindsvinehuset de vil yngle og opfostre deres små unger. Pindsvin har en vane med at flytte rundt mellem flere boliger. Til gengæld kan du regne med, at du vil tiltrække flere pindsvin, som leder efter et sted at sove. I moderne haver, hvor græs og fliser er overalt, kan pindsvinene ikke finde gode steder at bygge deres reder. Derfor er det en stor hjælp for pindsvinene at købe boligerne til haven. Det mangedobler chancerne for at få disse skønne dyr i haven igen. Det er vigtigt, at du ikke fortryder placeringen af pindsvinehuset og flytter det, hvis det allerede er beboet. Det forvirrer dem og de vil ikke kunne finde den hule de er vant til at opholde sig i om dagen. I værste fald, kan pindsvinet dø eller blive fundet af rovdyr.

Husk adgang til vand

Bedste placering til pindsvinehuset, er med permanent adgang til drikkevand lige i nærheden, uden at pindsvinet falder i og måske drukner. Hvis ikke det er muligt, kan du evt. stille en underskål, som ikke vælter så nemt og ikke er alt for dyb. Sørg for at der altid er frisk vand, hvis det ikke regner fra oven og at vandtruget står skjult i skygge i nærheden af pindsvinehuset. Giv aldrig pindsvin andet end frisk vand. De kan slet ikke tåle mælk, som kan slå dem ihjel.

Pindsvin spiser dræbersnegle

Til gengæld vil de tilbagebetale huslejen, ved bl.a. at spise af havens dræbersnegle. Det er dog anbefalet, hvis vi har en særdeles varm og tør sommer, at give dem lidt killingetørfoder eller, hvis pindsvinene er blevet stor, så kattetørfoder. Spiser katten foderet inden pindsvinet når det, kan du lavet et lille foderhus, hvor rovdyrene ikke kan komme til. Åbningen skal være ca. 15 x 15 cm. Men allerbedst skal de selv finde deres føde i haven, og der er masser af den til de små pindsvin.
Zinkbakken.dk har flere forskellige pindsvinehuse.