Højbede

På baggrund af mange kunde henvendelser har vi udviklet vores egne højbede. De er kendetegnet ved at det er lavet i et kraftigere gods

end hvad man ellers ser på markedet. Vi har også valgt at man skal samle det med skruer da det giver er mere stabil konstruktion. Du har også mulighed for at få et isolerende lag flamingo i dine højebede. Det gør at bedet ikke vil få så store temperaturudsvinger og ligeledes få en længere sæson til gavn for dine planter. Højden på dine bede kan blive op til 44 cm. Nedenfor har vi nogle udvalgte standardmodeller minimum 68 varianter. Ved specialmål kan du kontakte os for at få en pris - på dit eget højbed.

Læs meget mere længere nede på siden. 

Vis som Gitter Liste

Varer 1-60 af 77

Side
pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

Varer 1-60 af 77

Side
pr. side
Faldende orden

Samlevejledning til vores højbede

Hvad er et højbed

Et højbed behøver ikke nødvendigvis være højt til trods for navnet. Man vælger at lave et højbed i græsset, hvor det blot er hævet lidt over niveau. Vi har her på siden et i 40 centimeter og et i 25 centimeter i højden. Det er vigtigt at jorden man fylder i det, ikke bliver for fast. Det skal helst være lidt løst og planternes rødder skal let kunne strække sig i den.
Når vi får tilbagemeldinger fra vores kunder, oplever vi at højbedene bliver brugt på vidt forskellige måder.

Den ene kunde gror grøntsager som en lille køkkenhave, andre ønsker blot at have blomster i. Det kan også være at de bliver sat op for at få en fin opdeling mellem græsplæne og terrasse. Det er kun fantasien der sætter grænser og vi ser da også en gang imellem en ny måde at anvende dem på.

 

Køb højbed af god kvalitet hos Zinkbakken

Hos zinkbakken.dk har vi naturligvis sørget for, at du kan handle flotte og billige højbede af virkelig god kvalitet. På baggrund af mange kundehenvendelser har vi udviklet vores egne højbede. De er kendetegnet ved at være lavet i et kraftigere materiale end, hvad man ellers ser på markedet. Vores sider er produceret i Danmark, hvor enkelte konkurrenter får produceret i Øst Europa eller Asien.

Vi har også valgt, at man skal samle bedene med bolte og møtrikker, da det giver en mere stabil konstruktion. Du har også mulighed for at få et isolerende lag flamingo i dit højbed. Det gør, at bedet ikke vil få så store temperaturudsving og ligeledes få en længere sæson til gavn for dine planter. Højden på dine bede kan blive op til 44 cm. Her på siden finder du et stort udvalg af vores standardmodeller. Vi giver prisgaranti, så hvis du finder et i samme godstykkelse og standard billigere, så matcher vi altid prisen. 

Har du et større projekt med vores produkter, giver vi gerne et samlet tilbud.

  

Et stort udvalg af størrelser og former

Er din have stor eller lille? Uanset dit behov har vi et højbed der passer til dig. Vores runde højbede fås i størrelser fra Ø40 cm og helt op til Ø200 cm, hvor højden enten kan være 8, 10, 20 eller 40 cm høj. Med de runde bede kan du skabe en spændende have. De er gode til små bede eller som afgrænsning til f.eks. et træ, flere af ringene kan åbnes, så de kan komme udenom stammen eller lign.

Ved vores firkantede højbede går standardstørrelserne fra 80 x 40 til 462 x 120 cm, med en højde på 25 eller 40 cm. Ønsker du et større bed, har du altid mulighed for at forlænge siderne. Her er det vigtigt at du får tværstivere med, som er med til at holde på siderne i de ekstra store bede. 
Man vil naturligvis også kunne bruge vores bedkanter til at lave et fint bed. Man kan afgrænse et bestemt område med bedkanterne og derved få et meget fint bed i jorden.

 

Flot patina eller stilrent stål

Du kan få dem i enten corten stål, jern eller varmgalvaniseret stål. De bede der er produceret i jern og corten stål får en flot rustrød farve inden for 3 til 6 uger. Kan du ikke vente med at den smukke patina viser sig, så har vi også nogle smarte tips og tricks til, hvordan denne proces bliver sat igang hurtigere. Først skal siderne vaskes af. Dette gøres med helt almindelig opvaskevand og en børste eller klud. Grunden til at dette skal gøres, er at der godt kan være et tyndt lag af olie fra produktionen. Derefter kan man køre en klud med eddike hen over siderne. Disse simple tricks er med til at fremskynde rustprocessen. Vi har lavet en kort video for at illustrere det her:

Er man ikke så meget til et bed i corten stål, kan man også få et i varmgalvaniseret stål. Med de varmgalvaniserede bede får du et stilrent udtryk til din have, hvor den flotte stålfarve er med til at give et flot modspil til dine planter.  

 

Giv din køkkenhave de bedste forhold med en sneglekant

Med en sneglekant på dine bede undgår du at dine planter bliver angrebet af snegle. Dine grøntsager får lov til at være i fred, og med et højbed får grøntsagerne de bedste muligheder for at trives. Et bed med sneglekant er særdeles velegnet til køkkenhaven. Sneglekanten er standardstørrelse til vores orten, jern og galvaniseret stål bede, og kan også købes til senere hvis du i første omgang har købt dine bede uden. Hvis du har købt et bed hos en af vores konkurrenter, har du stadig mulighed for at tilkøbe sneglekant hos os, kontakt os på tlf.: 88 44 18 10, så skal vi nok finde ud af noget. 

Samlevejledning

Vores standard bed skal samles med bolte og møtrikker. Vi er stoppet med ”klik” systemer da de ikke er så stabile, som når du skruer et bed sammen. Når vi taler om forlængede bede, så leverer vi dem med kraftige tværstivere, der giver den rigtige stabilitet i dit bed. Vores tværstiver er 20 x 2 mm i bredde og højde.

Ligeledes har vi opgraderet højbedene i 25 cm til 1,25 mm i godstykkelse, så vi er dem der har de kraftigste bede, med stabile øvre og nede kanter. Den øvre kant er 30 mm med et 10 mm buk ned af. Det giver god stabilitet og så giver den bredde kant på 30 mm i flot afslutning i toppen.

Vores bed i 40 cm højde er naturligvis lavet i kraftigere materiale, men efter samme principper. Det betyder at du kan få sneglekanter til alle vores modeller, og at du kan efterbestille det om nødvendigt.

 

A.: Du skal montere bolt + spændeskive i pladen med møtrikken som vist på billedet. Møtrikken skal sidde på bagsiden. 

Montering af skrue og spændeskive på metalplade

B.: Når du skal samle et hjørne, skal du få bolten ind i rillen på den plade der står vinkelret på. Herefter spændes bolten ved hjælp af en fastnøgle (8 mm) (eller skruemaskine) og en svensknøgle. Se billedet nedenfor:

Samle højbed

C.: Hvis du har købt et forlænget bed med tværstivere er det efter samme princip. Bolt + spændeskive, tværstivere og så en møtrik, som vist nedenfor.

Tverstiver til højbed

D.: Hvis du har købt et forlænget bed så samles enderne ( 2 U’er) først og så skubbes de sammen. Monter derefter tværstiverne (Bolt, spændeskive, plade + plade, tværstiver og møtrik) og spænd efter. Så ender du med et resultat der ser således ud:

Stort højbed med tverstivere

Se evt. vores video af hvordan du samler dine højbede ovenfor.

 

Derefter kan man kører en klud med eddike hen over siderne. Disse simple tricks er med til at fremskynde rustprocessen.

Bedre arbejdsstilling

Tænk meget over hvilke arbejdsstillinger du har, når du arbejder i bedene. Dette er vigtigt, hvis du har en tendens til at arbejde meget i haven. Dette problem har vi valgt at gøre noget ved. Vi har nemlig få OneLeg skamlen i vores sortiment, som sikrer dig en god arbejdsstilling. Stolen fås i fem forskellige højder, 32 til 65 cm. Man kan selv sammensætte farvekombination. Se alle vores OneLeg skamler her