Redekasser

Velkommen til vores udvalg af redekasser og fuglehuse, designet til at bringe liv og farve til din have. En redekasse er ikke blot en dekorativ tilføjelse; det er også et hjem, hvor fugle kan bygge rede og opfostre deres unger sikkert. Vores fuglehus til haven er fremstillet med fokus på holdbarhed og funktionalitet, så du kan være sikker på, at du får et kvalitetsprodukt. Udforsk vores sortiment af fugle redekasser og find den perfekte løsning til din have i dag.

Vis som Gitter Liste

48 varer

Faldende orden
  1. Håndlavede fuglereder - sæt med alle 3
    547,00 kr. Regular Price 597,00 kr.
pr. side

Fuglehuse skaber live

De fleste sætter pris på at have fugle i haven. Der er ikke noget som solen der skinner og en masse fugle som kvidrer, til at bringe dig i rigtigt have-humør. Udover at fugle kan være spændende og flotte at kigge på, er der også andre positive ting, ved at have dem i haven. Fugle bringer masser af liv ind i haven og hjælper mod de værste insektangreb. De er rigtig glade for insekter og andre smådyr

Redekasser kan være med til at få fuglene til at komme i netop din have. Når du vælger fuglehuse, skal du tænke på, hvor fuglekasserne skal sættes op, og hvor tæt de må sidde. Fuglene foretrækker deres redekasser ved tætte buskadser, hvor de kan gemme sig, og oppe i træer, hvor de kan bo lidt skjult, så deres redekasser bliver et forholdsmæssigt sikkert sted at være. Nåletræer er et godt sted at vælge, fordi de ikke smider nålene om vinteren. Havens spurve kan sagtens bo tæt, mens de lidt mere aggressive mejse skal have minimum 10 meter imellem deres redekasser. Alle redekasser skal op i højde på træet eller husgavlen så man undgår unødigt besøg fra katten og andre rovdyr i nærheden. Fuglekasserne vil også blive brugt om vinteren, så de kan holde sig varme.

Vi har fuglekasser til rødhals, mejse, musvitter, stære og spurve samt ugler og falke.

Endelig er det vigtigt at sørge for vand til fuglene, især når vi har tørre sommerperioder eller i frostvejr, find fulgebade her.

Vi har også flagermusebo. Flagermusen er en fremragende jæger og er med til at holde bestanden af insekter nede. Pindsvinene burde være haveejerens bedste ven. De spiser nemlig fjende nr. 1; dræbersnegle. Find vores udvalg af pindsvinebo her. Vælger du at sætte en falkekasse op, holder du også mus og rotter væk.

Hvorfor skal jeg fodre fuglene i min have?

At fodre fugle kan hjælpe med at tiltrække dem til din have, give dem en kilde til mad i de kolde vintermåneder, og det kan være en god måde at observere og lære mere om forskellige fuglearter.

Hvornår skal man fodre fugle?

Det afhænger af sæsonen og din geografiske placering. Generelt er det bedst at fodre fugle om vinteren, når mad er sværere at finde. Men du kan også fodre fugle året rundt for at tiltrække dem til din have. Hvis du fodrer dem året rundt, kan du dog risikere, at du gør fuglene en bjørnetjeneste, da de jo helst skal kunne finde deres mad selv, hvilket ikke er et problem, når der ikke er frost længere.

Hvilken slags mad skal man give til fugle?

Det afhænger af fuglens art. Nogle fugle spiser frø, mens andre spiser bær eller insekter. Du kan købe færdigblandet fuglefrø eller skræddersy din egen blanding af frø, nødder og korn. Fugle kan også lide af mejsekugler og æbler. Hvis du allerede nu ved, hvilke fugle der normalvis holder til i din have, så kunne du kigge lidt ind i, hvilket slags foder de helst vil spise.

Hvordan skal man fodre fugle?

Du kan fodre fugle på forskellige måder. En af de mest populære metoder er at bruge en foderautomat, som holder frøene tørt og beskyttet. Du kan også hænge mejsekugler op eller sætte skåle med vand og mad på en platform. Igen kommer det også lidt an på, hvad du fodrer fuglene med, og hvordan det bedst kan serveres for fuglene.

Skal man have en vandskål?

Ja, det er en god idé at have en vandskål til fuglene. Fugle har brug for vand til at drikke og bade i, især om sommeren når det kan være svært at finde vand. Her er det modsat med foderet – vandet er sparsomt om sommeren, hvor dette gør sig gældende med maden om vinteren. Derfor vil det være en god idé at stille noget vand ud til fuglene i de varme måneder.

Hvad med fuglehus?

Fuglehus kan give et tilflugtssted for fugle om vinteren, eller når vejret er dårligt. De kan også være en god måde at tiltrække fugle til din have. Men husk at rengøre fuglehuset jævnligt for at undgå spredning af sygdomme. 

Hvordan undgår man skadedyr og uønskede dyr i fuglehuset?

Hvis du oplever problemer med skadedyr eller uønskede dyr, kan du prøve at placere din foderautomat højt eller på en platform, der er svær at nå for andre dyr. Du kan også prøve at bruge et fuglehus med en mindre indgang, der kun tillader fugle at komme ind – måske endda kun den slags fugle, der du oftest ser i din have.