Samlevejledning til højbede

Vi plejer at sige at vores bede er lettere at samle end et Ikea skab, dog er det lidt tungere. Hvis det er et stort højbed, skal man nok lige være to om at samle det, da siderne vejer ca. 10 kg. stykket.

Alle vores standard højbed skal samles med skruer, spændeskiver og møtrikker. Vi er gået over til et klodssystem, da vores tidligere kliksystem ikke var så stabilt, som vi ønskede. Det vil sige at det nu er langt mere stabilt end før fordi det samles med skruer, spændeskiver og møtrikker. Det er muligt at få forlænget sit bed. Et forlænget højbed har mål der starter fra fx 120 x 234 x 40 cm. Der vil her være to sider der skal sættes i forlængelse af hinanden. Måden de samles på er ved at sætte to tværstiver ind imellem (de medfølger). Der skal også monteres skruer, spændeskiver og møtrikker i dem for at man kan spænde siderne sammen. De kraftige tværstiver gør højbedet meget stabilt og forhindre også at siderne buller udad med tiden på grund af jordtrykket. Der er tværstiver med til forlænget højbede der har bredden 80 og 120 cm. De er lavet i 2 mm tykt jern der vil holde i rigtig mange år.

Vi har valgt en tykkere tykkelse til vores højbede i 25 cm højde. De har nu en godstykkelse på 1,25 mm. Det vil sige at vi er dem der har de kraftigste højbed i 25 cm højde. De samles på samme måde, som vores højbed i 40 cm højde.

Alle vores højbede har en flot afslutning i toppen. Vi har bukket kanten 30 mm indad og 10 mm nedad. Dette gør at der ikke er nogen skarpe kanter, når der er jord i bedet. Det giver også en flot afslutning på højbede.

Hvis man gerne vil undgå dræbersnegle osv. i sit højbed er det muligt at bestille sit højbed med sneglekant. Det er selvfølgeligt også muligt at få efterleveret sneglekant, hvis ikke man ønsker det i første omgang. Vores sneglekanter fås både til både de store og små højbede.

Sådan samler du højbedet

Vi råder altid vores kunder til at samle højbedet på et plant sted.

  1. Det første man gør, er at monterer skrue og spændskive i pladen med en møtrik. Det er vigtigt at møtrikken sidder på bagsiden, altså nedad.
    Skrue og møtrik til samling af højbed
  2. Når man skal samle hjørnet, skal man sikre at skruen er trukket så lang ud, som muligt. Dette gør det lettere når man skal have siden sat på. Siderne har en rille, som skruen skal sætte ind i. Husk at sørg for at spændeskiven ikke sidder mellem pladerne, men ovenpå. Herefter spændes skruen ved hjælp af en skruetrækker (eller skruemaskine) og en svensknøgle.
    Samling af højbed
  3. Hvis man har købt et forlænget højbed (fx 120 x 234 cm) følger der tværstiver med. Disse sættes sammen efter samme princip. Monter først skrue, spændeskive og møtrik på tværstiveren inden man sætter den på. Her skal man igen sørger for at spændeskiven ikke sidder imellem pladerne.
    Tværstiver med skrue og møtrik
  4. Et lille fif til, hvis man har købt et forlænget højbed, er at samle de to ender først. Det vil sige at man står med 2 U’er, som blot skal skubbes sammen og sættes tværstiver i og spændes efter. Så ender man med et resultat der ser således ud.

Rigtig god fornøjelse!

Hvis ovennævnte ikke fungerer for en, kan man jo altid se vores video, hvor Morten viser og fortæller, hvordan vores højbed samles.