Tricks til at få rust farven hurtigere frem

Cortenstaal-der-ruster

Når man bestiller et produkt i cortenstål eller jern hos os, vil det blive leveret uden rust farven. Grunden til at de kommer uden rust farve, er at vores maskiner ikke kan arbejde med plader der er rustne. Vi plejer at sige at der går op til to uger med regnvejr, inden cortenstålet eller jernet får sin rust farve. Vi har dog nogle tips og tricks, hvis man er en utålmodig sjæl. Eller hvis man får gæster over i weekenden og højbedet eller plantekassen stadig ikke har den ønskede rust farve.

Hvis det er et højbed man har bestilt, anbefaler vi at man samler det inden man går videre. Da det kan blive en smule sværere at samle højbedet, når det er begyndt at ruste.
Herefter er det en god ide at tørre sit fad, højbed eller plantekasse af. Vi forslår godt gammeldags opvaskevand, for at få fjernet de eventuelle fedt rester, der kan være på siderne.

Efter det er blevet nogenlunde tørt, er det tid til at smøre overfladen ind igen, denne gang med en klud med eddike. Eddike er en ret svag syre, som hjælper med at fremme rustprocessen. Efter at du har vasket af med sæbe først, vil det få direkte kontakt med hele overfladen og skulle helst ikke efterlade steder uden rustfarven. Vi anbefaler ikke at man bruger noget stærkere, da dette kan påvirke produktets levetid.

Vi gjorde det selv ved en af vores egne plantekasser der er 80x80x40 cm i cortenstål. Vi placerede den på græsplænen og kørte den over med en klud med eddike.

Cortenstaal-inden-det-faar-rust-farve

Vi lod den stå weekenden over. Det regnede lidt den weekend, men ikke voldsomt meget.

Corten-plantekasse

Resultatet var dette. Vi havde nu en plantekasse der havde fået en smuk rød rust farve på blot 3 dage.