Undgå at dine stauder hænger

Sådan får du et flot staudebed og undgår at dine stauder kommer til at hænge.

Hvorfor staudeholdere?

Der er mange stauder som har glæde af støtte når de blomstrer. Det får de behov for grundet vægten af blomsterhovedet der nemt kan få blomsterstænglerne til at knække hvis der blæser eller regner. Der kan staudestøtten hjælpe.

Køb den rigtige staudeholder

Vi har valgt at lave en serie af ringe fra diameteren Ø20 cm til Ø60 cm samt benlængder fra 50 cm til 100 cm. Så kan du tilpasse dem præcis som du vil.

De mest solgte er vores Ø40 med 75 cm ben, da denne passer godt til pæoner og georginer. Følg dette link for at se vores udvalg af staudeholdere.

Materialet

Vi laver vores staudeholdere i 6 mm jern. Med den godstykkelse har du staudeholder i mange, mange år frem. Jernet får rustfarve og passer derfor godt i din haves farver. Så bliver det stauden der kommer i fokus og ikke støtten af den.

Der følger 3 ben med til hver ring.

Det er altid lidt sjovt at tænke på hvordan dette produkt er kommet til og hvordan det er udviklet sammen med kunderne.

Den første vi lavede, var til egen have i et nybyggerkvarter. Vi bor i 86 meters højde og i et nybyggeri kvarter så er der masser af vind. Fruen i huset elsker pæoner og de har behov for støtte. Hun brugte nogle staudeholdere i plast som var halvbuet og der skulle alligevel bruges en 3 stykker og staudens stængler smuttede alligevel ud. Læs mere her og bliv klogere på, hvorfor staudeholdere skal være runde.

I starten svejste vi ringene sammen indtil en kunde forslog at vi skulle lave dem med ”S-lås”, således at man kan åbne dem op og sætte rundt om stauden. Det gav også den fordel at vi nu har 4 standard længder ben fra 50 til 100 cm højde. Det gør netop at du så kan vælge den staudeholder der passer præcis til din stauder. Nemlig fra en ring der er 30 cm i diameter med 50 cm ben til en 75 cm ring i diameter med 100 cm ben.