Filtrer

Spejlbassiner

Flotte spejlbassiner i god dansk kvalitet.

Et spejlbassin kan pryde flot i din have hele året rundt, og samtidig kan fuglene i haven nyde godt af et bassin. Et sådan bassin er perfekt udsmykning i enhver have, og kan gøre haven dét mere æstetisk flot med spejleffekt af de planter og blomster, der omgiver dit bassin.
Vi producerer bassiner op til 100 x 200 cm. Her på siden har vi vist vores standardløsning - men du kan også få lavet det i dit eget mål. Som standard har vi også runde bassiner i jern. Enten i rust eller pulverlakeret. Klik på produktet for at se detaljerne. Hvis du ønsker, at vi sender bassinet direkte hjem til dig, så tilbyder vi billig fragt og hurtig levering.
Vi er meget stolte af at alle vores spejlbassiner er dansk produceret. Dette gør at vi med sikkerhed kan leverer et spejlbassin i høj kvalitet der vil holde mange år frem. 

Se hvordan Morten etablerede sit spejlbassin i sin have - Etablering af spejlbassin

Vis som Gitter Liste

17 varer

Faldende orden
  1. Jernring i Ø40 og H8 cm
    Jernring, ubehandlet til rundt spejlbassin/bålfade - Lukket
    Fra 279,00 kr.
Vis som Gitter Liste

17 varer

Faldende orden

Valg af spejlbassin

Hvad skal du tænke på i forbindelse med dit valg af spejlbassin?

Vi har lavet en video der viser hvordan du kan gøre, hvis du ønsker at grave dit bassin ned i jordhøjde. Dette giver helt vildt flotte vandspejl, som man kan gå og nyde hver dag. Her ser du, hvordan vi etablerede vores store spejlbassin:

Hvis du vælger at grave det ned, så skal du være opmærksom at lade lidt kant stikke op over græsset/jorden for ellers vil der let komme skidt ned i dit bassin. Ved vores store modeller har vi altid en bundprop med i prisen, for så er det nemt at skifte vandet ud et par gange hen over sæsonen. Det nemmeste er at lade tyngdekraften virke og lede vandet ud i dræn, nedløb eller hvad nu der er tilgængeligt på din grund. Du kan også bruge hullet ved bundproppen som et indløb til springvand eller tilsvarende. Mulighederne er mange.

Spejlbassinernes materialer

Vi laver i dag firkantede bassiner i hærdet og farvet aluminium. Det er et materiale som har eksisteret i 40 år, og som vi ved holder godt. Du skal tænke på det materiale som med en bil. Eksempel ved rengøring, så brug vand, bløde klude og bilbørster. Det samme er gældende for vores runde bassiner, der har fået en zinkgrunder og en dobbelt sort pulverlak.

Vores runde bassiner fåes i ubehandlet jern - så de får rustfarven og i den sorte pulverlak version. Den sorte pulverlak giver den bedste spejleffekt, men er naturligvis lidt dyrere, da lakering er dyrt. De runde ubehandlede er billigere. Du skal dog være opmærksom på, at der vil trænge rust farve ud i vandet, og det kan blive rødligt i den første periode. Af vores standard modeller i runde er Ø60 cm  og Ø80 cm stålrenset. Det svarer til en sandblæsning - blot med stålkugler. Det gør at rustfarven kommer hurtigt, men det gør også at du selv kan male bassinet evt. kun indvendigt, da urenheder er blæst af.

Mange af vores spejlbassiner kan også bruges som bålfad. Dette gælder alle, på nær dem som har fået en sort pulverlak. Hvis man laver bål i en af spejlbassiner med sort pulverlak, bliver lakken ødelagt. Det vil ikke blive specielt kønt. Vær dog opmærksom på at, hvis man laver bål i et af fadene, skal man sørger for at rense det godt inden man fylder det med vand igen. Grunden til dette er, at der kommer meget sod efter et bål, og det vil trænge ud i vandet, hvis man ikke får det fjernet. Se hvilke spejlbassiner der også kan bruges, som bålfad.

Da vi har eget værksted, har vi mulighed for at tilpasse dit bassin efter dine mål. Du kan altid kontakte os på kontaktskemaet eller ringe på 88 44 18 10 på hverdage.

Andre løsninger

En anden løsning kunne være en af vores sorte plastbakker i genbrugsplast. Disse er alle i kraftig plast, som sagtens vil kunne anvendes og give et flot vandspejl. De fås dog kun i firkantet, så hvis man alligevel havde ønsket sig et firkantet spejlbassin, kan man jo lige prøve det af med en af vores plastbakker. Det anbefales dog at man graver dem ned i niveau. Det skyldes at plastbakkerne måske kan give sig lidt med tiden, hvis ikke at der er noget jord til at hjælpe med at holde på formen. Dette har vi endnu ikke været udsat for, men det er bare vigtigt at have i tankerne. Du kan finde vores udvalg af plastbakker her: Plastbakker

Mere liv i haven

Vand i haven er fantastisk, og du vil få mere dyreliv ind, da insekter og fugle vil nyde godt at fri adgang til vand. Derudover kan egern også finde på at kigge forbi til en tår vand, eller for at blive kølet ned.
Om sommeren kan det være meget varmt, og dyrene har derfor brug for ekstra meget vand. Der vil et bassin være ideelt, som egernet så fint demonstrerer i videoen nedenfor.

Lav et skønt uderum i haven, hvor spejlbassinet er midtpunktet. Vores højbede er et rigtig flot element sammen med et spejlbassin. Man kan lave en rigtig flot have, hvor man bygger højbedene op omkring spejlbassinet. Det giver tilsammen en rigtig fin gårdhave følelse, som man kan sidde og nyde.

Video filmet af Lotte Bjarke (helthenihaven.dk/)

Himmelspejl

Vi har flere gange hørt kunder omtale spejlbassiner som himmelspejl, hvilket vi syntes er et godt og meget fortællende navn for spejlbassinet. For som navnet antyder så reflekteres omgivelser omkring spejlbassinet, så er der overskyet vil man decideret kunne se skyer i spejlbilledet på fadet, deraf navnet himmelspejl. For den absolut bedste spejlbilled effekt er vores anbefaling klart at man vælger et sortlakeret fad. Hagen ved de naturlige fade som vil rustne er at der trænger rust ud i vandet og det kan godt gøre vandet lidt grumset, specielt i starten.