Spejlbassiner

Flotte spejlbassiner i god dansk kvalitet.

Et spejlbassin kan pryde flot i din have hele året rundt, og samtidig kan fuglene i haven nyde godt af et bassin. Et sådan bassin er perfekt udsmykning i en hver have, og kan gøre haven dét mere æstetisk flot med spejleffekt af de planter og blomster der omgiver dit bassin.
Køb spejlbassiner med specialmål: Vi producerer bassiner op til 100 x 200 cm. Her på siden har vi vist vores standardløsning - men du kan også få lavet det i dit eget mål. Som standard har vi også runde bassiner i jern. Enten i rust eller pulverlakeret. Klik på produktet for at se detaljerne. Ønsker du, at vi sender bassinet direkte hjem til dig? Så tilbyder vi billig fragt og hurtig levering.
Vi er meget stolte af at alle vores spejlbassiner er dansk produceret. Dette gør at vi med sikkerhed kan leverer et spejlbassin i høj kvalitet der vil holde mange år frem. 

Se hvordan vi etablerede vores spejlbassin her

 

28 vare(r)

pr. side

28 vare(r)

pr. side

Valg af spejlbassin

Hvad skal du tænke på i forbindelse med dit valg af spejlbassin: Vi har lavet en video der viser hvordan du kan gøre, hvis du ønsker at grave dit bassin ned i jordhøjde. Dette giver helt vildt flotte vandspejl, som man kan gå og nyde hver dag. Her ser du, hvordan vi etablerede vores store spejlbassin:

 

Hvis du vælger at grave det ned, så skal du være opmærksom at lade lidt kant stikke op over græsset/jorden for ellers vil der let komme skidt ned i dit bassin. Ved vores store modeller har vi altid en bundprop med i prisen for så er det nemt at skifte vandet ud et par gange hen over sæsson. Det nemmeste er at lade tyngde kraften virke og lede vandet ud i dræn, nedløb eller hvad nu der er tilgængeligt på din grund. Du kan også bruge hullet ved bundproppen som et indløb til springvand eller tilsvarende. Mulighederne er mange.

Spejlbassinernes materialer

Vi laver i dag firkantede bassiner i hærdet og farvet aluminium. Det er et materiale som har eksisteret i 40 år og som vi ved holder godt. Du skal tænke på det materiale som med en bil. Eksempel ved rengøring så brug vand, bløde klude og bilbørster. Det samme er gældende for vores runde bassiner der har fået en zinkgrunder og en dobbelt sort pulverlak.

Vores runde bassiner fåes i ubehandlet jern - så de får rustfarven og i den sorte pulverlak version. Den sorte pulverlak giver den bedste spejleffekt, men er naturligvis lidt dyrere, da lakering er dyrt. De runde ubehandlede er billigere. Du skal dog være opmærksom på at der vil trænge rust farve ud i vandet og det kan blive rødligt i den første periode. Af vores standard modeller i runde er Ø60 cm  og Ø80 cm stålrenset. Det svarer til en sandblæsning - blot med stålkugler. Det gør at rustfarven kommer hurtigt, men det gør også at du selv kan male bassinet evt. kun indvendigt, da urenheder er blæst af.

Mange af vores spejlbassiner kan også bruges, som bålfad. Dette gælder alle på nær dem, som har fået en sort pulverlak. Hvis man laver bål i en af spejlbassiner med sort pulverlak bliver laken ødelagt. Dette vil ikke blive specielt kønt. Vær dog opmærksom på at, hvis man laver bål i et af fadene skal man sørger for at rense det godt inden man fylder det med vand igen. Grunden til dette er at der kommer meget sod efter et bål. Dette vil trænge ud i vandet, hvis man ikke får det fjernet. Se hvilke spejlbassiner der også kan bruges, som bålfad HER

Da vi har eget værksted har vi mulighed for at tilpasse dit bassin efter dine mål. Du kan altid kontakte os på kontaktskemaet eller ringe på 20 13 00 77 på hverdage.

Terrazo fade

Leder du efter en billigere og mindre omfattende løsning, kan de fine fade i terrazzo bruges som et mindre spejlbassin. De fungere også godt som fuglebad, hvilket kan være med til at tiltrække flere fugle til din have. De fås i farverne grå og sort. Her er det helt klar den sorte der vil give det bedste vandspejl, mens den grå måske vil gå mere i et med resten af havens farver. Uanset om du er til kontrast eller noget der passer naturligt ind, har vi noget til dig. Fadene fås i 3 størrelser, hvor det er let at komme i gang med både at have fuglebad eller et bassin i haven.

En anden løsning kunne være en af vores sorte plastbakker i genbrugsplast. Disse er alle i kraftig plast, som sagtens vil kunne anvendes og give et flot vandspejl. De fås dog kun i firkantet, så hvis man alligevel havde ønsket sig et firkantet spejlbassin, kan man jo lige prøve det af med en af vores plastbakker. Det anbefales dog at man grave dem ned i niveau. Dette skyldes at plastbakkerne måske kan give sig lidt med tiden, hvis ikke at der er noget jord til at hjælpe med at holde på formen. Dette har vi endnu ikke været udsat for, men det er bare vigtigt at have i tankerne. Du kan finde vores udvalg af plastbakker her: www.zinkbakken.dk/zinkbakker/vandingsbakker-i-plast.html

Mere liv i haven

Vand i haven er fantastisk og du vil få mere dyreliv ind, da insekter og fugle vil nyde godt at fri adgang til vand. Derudover kan egern også finde på at kigge forbi til en tår vand eller for at blive kølet ned.
Om sommeren kan det være meget varmt og dyrene har derfor brug for ekstra meget vand. Der vil et bassin være ideelt, som egernet så fint demonstrerer i videoen nedenfor.

Lav et skønt uderum i haven, hvor spejlbassinet er midtpunktet. Vores højbede er et rigtig flot element sammen med et spejlbassin. Man kan lave en rigtig flot have, hvor man bygger højbedene op omkring spejlbassinet. Det giver tilsammen en rigtig fin gårdhave følelse, som man kan sidde og nyde.

Video filmet af Lotte Bjarke (helthenihaven.dk/)