Gør haven forårsklar med disse tips og tricks

Hvad er bedre end at nyde varmen fra foråret i en nydelig og skarp have?

Kom godt i gang

Inden man går i gang, kan det virke en smule uoverskueligt, men tab ikke modet. Der er ingen der har sagt at du skal klare det alene. Tag børnene eller manden under armen og gå ud og nyd haven i et dejligt solskinsvejr. Det gør altså det hele lidt sjovere. En anden ting man kan gøre, hvis man kører fast i havearbejdet, er at tage det i mindre bider. Man får derved nogle afbræk, som gør at det hele ikke er så surt.

Det første vi plejer at gøre, er at rydde op i bedene. Der kan være kviste, grene og blade der ligger i bunden. Det er vigtigt at sørger for at det bliver fjernet for ellers er der ikke plads til at dine planter vokser. Det forhindrer også jorden i at få en tilpas mængde luft og lys. Dette er også vigtigt er gøre på græsplænen for ellers får mosen lov til at komme frem.

Derefter kan man begynde at klippe sine planter til. Sørg for at klip planternes døde grene af, hvis der skulle være kommet sådan nogle hen over vinteren. Sørg specielt for at klip stauderne til.

En af de ting der er vigtig hurtigt at få bugt med, er ukrudtet. Det er både ukrudtet mellem fliserne, rundt i kanten langs hækken og i bedene. Jo tidligere man får fjernet og bekæmpet ukrudtet, jo nemmere er det at holde nede hen over foråret og sommeren. En god og nem måde at sænke ukrudtets opblomstring er at fylde fuge sand imellem fliserne der, hvor man lige har fjernet ukrudtet.

Bekæmpelse af dræbersnegle

Når temperaturen når sine 10 grader i marts/april måned, begynder dræbersneglene at komme frem. Man vil helst undgå at få dem i haven og specielt i sine bede. Dette er der heldigvis flere løsninger på. Man kan selvfølgelig finde æggene inden at de begynder at vokse og formere sig. En anden mere effektiv måde er ved at blande Nemaslug op i noget vand og så sprede det på de ønskede steder. Nemaslug er et effektivt middel, som tilfører dræbersneglene en koncentreret mængde nematoder, som går ind og dræber den. De andre dræbersnegle vil spise den afdøde dræbersnegl og det vil derved sprede sige til et nyt værtsdyr. Det virker i op til 6 uger efter den første behandling. Derefter vil mængden af nematoder falde til det normale igen. Hvis man ikke ønsker det, men man blot vil have dem ud af sit højbed, kan man tilkøbe sneglekanter. Kanterne har en vinkel der gør at sneglene ikke kan kravle over. Dette forhindrer sneglene i at komme op i dine bede, men ikke i din have.