Kirkeuglekasse

Kirkeuglen er Danmarks mindste ugle og den har brug for vores hjælp. Kassen er fremstillet efter de anbefalede mål fra DOF (Dansk Ornitologisk Forening). Kirkeuglekassen er fremstillet af douglasplade der er limet med vandfast lim.

Udhænget henover indgangshullet forhindrer at katte og andre rovdyr kan få en klo ind i kassen. Den er samtidig forsynet med to forskudte huller der yderligere forhindrer en mår i at sno sig ind i kassen. De forskudte huller hjælper også med til at der er mørkt i rede kammeret, hvilket uglerne foretrækker.

Kirkeuglen er gået kraftigt tilbage i Danmark. Bestanden vurderes i dag til at udgøre mindre end 85 par. Årsagen kendes ikke helt, men en kombination af intensivering af landbruget, samt aflukning af loftsrum, og renovering af ældre bygninger kan være nogle af årsagerne.

Kirkeuglen er en lille ugle, ikke større end en solsort, og den lever fortrinsvis af regnorme, insekter og mus. Kirkeuglen foretrækker landlige omgivelser med masse af skjulesteder, brændestabler, stengærder og vildtvoksende buske. Derudover kræver den græsarealer i nærheden, som holdes nede af kvæg eller lignende, så den kan søge føde i det lave græs. Kirkeuglen er aktiv om dagen i søgen efter føde. Er man heldig kan man se den fange og spise insekter på græsplænen.

Før var kirkeuglen meget almindelig på gårdene i det åbne land, men i takt med at de afgræssede arealer er blevet færre er kirkeuglen gået meget tilbage. Kirkeuglekassen kan opsættes ude under et tagudhæng, inden i lader, eller på loftsrum, hvor der er fri indflyvnings mulighed hele døgnet rundt. Udhænget på kassen beskytter mod uvedkommende gæster ovenfra. Det er vigtigt at kassen opsættes så der ikke er direkte tilgængelighed til indgangshullet via en bjælke eller lignende. Det er også vigtigt at lågen i bagenden af kassen åbnes før montering, og den medfølgende pose høvlspåner fordeles i rede kammeret.

949,00 kr.
På lager
SKU
43*T1067
  • Længde: 92 cm
  • Bredde: 20 cm
  • Højde: 20 cm
  • Hulstørrelse: 6,5 cm
  • Materiale: Douglasplade
  • Oprindelse: GreenTools Denmark
  • Samlet med rustfri A4 skruer