Filtrer

Højbede

Vores højbede er kendetegnet ved at de er lavet i et kraftigere gods end hvad man ellers ser på markedet, hvilket giver en lang levetid og gør det til et billigt højbed. Vi har også valgt at man skal samle det med skruer da det giver en mere stabil konstruktion. Du har også mulighed for at få et isolerende lag flamingo i dine højbede. Det gør at højbedet ikke vil få så store temperaturudsving og ligeledes få en længere sæson til gavn for dine planter. Højden på dine højbede kasser kan blive op til 40 cm medmindre man vælger at placerer to ovenpå hinanden. Vi sponsorer gerne ekstra bolte og møtrikker til montering af et ekstra højbed ovenpå. Nedenfor har vi nogle udvalgte standardmodeller minimum 68 varianter.
Læs meget mere længere nede på siden.

Vis som Gitter Liste

39 varer

Faldende orden
 1. Højbed sæt Ø40 - Kombi af alle højder i Ø40
  1.099,00 kr. Regular Price 1.287,00 kr.
 2. Køkkenhaven - Højbede i galvaniseret stål
  12.396,00 kr. 11.999,00 kr.
 3. Højbede i galvaniseret stål med bænk - 80 x 40 x 40 cm
  3.447,00 kr. 3.099,00 kr.
 4. Højbede i galvaniseret stål med bænk 120 x 40 x 40 cm
  3.847,00 kr. 3.449,00 kr.
pr. side

Samlevejledning til højbede

Står du og mangler en vejledning til, hvordan du lettest samler dit nye højbed? Vi har lavet en vejledning der viser dig, hvordan vi anbefaler at du samler vores højbede. Hvis ikke den er til meget gavn har Morten lavet en video, hvor han viser og fortæller, hvordan han plejer at samle vore højbed.

Hvad er et højbed?

Et højbed behøver ikke nødvendigvis være højt til trods for navnet. Man vælger at lave et højbed i græsset, hvor det blot er hævet lidt over niveau. Vi har her på siden et i 40 centimeter og et i 25 centimeter i højden. Det er vigtigt at jorden man fylder i det, ikke bliver for fast. Det skal helst være lidt løst og planternes rødder skal let kunne strække sig i den. Når vi får tilbagemeldinger fra vores kunder, oplever vi at højbedene bliver brugt på vidt forskellige måder.

Den ene kunde gror grøntsager som en lille køkkenhave, andre ønsker blot at have blomster i. Det kan også være at de bliver sat op for at få en fin opdeling mellem græsplæne og terrasse. Det er kun fantasien der sætter grænser og vi ser da også en gang imellem en ny måde at anvende dem på. Vores højbede findes i forskellige størrelser og former. Vi har runde højbede, kvadratiske og rektangulære.

Køb højbed af god dansk kvalitet

Hos Zinkbakken.dk har vi naturligvis sørget for, at du kan handle flotte og billige højbede af virkelig god kvalitet. På baggrund af mange kundehenvendelser har vi udviklet vores egne højbede. De er kendetegnet ved at være lavet i et kraftigere materiale end, hvad man ellers ser på markedet. Vores sider er produceret i Danmark, hvor enkelte konkurrenter får produceret i Øst Europa eller Asien.

Vi har også valgt, at man skal samle bedene med bolte og møtrikker, da det giver en mere stabil konstruktion. Du har også mulighed for at få et isolerende lag flamingo i dit højbed. Det gør, at bedet ikke vil få så store temperaturudsving og ligeledes få en længere sæson til gavn for dine planter. Højden på dine bede kan blive op til 44 cm. Her på siden finder du et stort udvalg af vores standardmodeller. Vi giver prisgaranti, så hvis du finder et i samme godstykkelse og standard billigere, så matcher vi altid prisen. 

Har du et større projekt med vores produkter, giver vi gerne et samlet tilbud.

Højbede i flere størrelser og former

Er din have stor eller lille? Uanset dit behov har vi et højbed der passer til dig. Vores runde højbede fås i størrelser fra Ø40 cm og helt op til Ø200 cm, hvor højden enten kan være 8, 10, 20 eller 40 cm høj. Med de runde bede kan du skabe en spændende have. De er gode til små bede eller som afgrænsning til f.eks. et træ, flere af ringene kan åbnes, så de kan komme udenom stammen eller lign.

Ved vores firkantede højbede går standardstørrelserne fra 80 x 40 til 462 x 120 cm, med en højde på 25 eller 40 cm. Ønsker du et større bed, har du altid mulighed for at forlænge siderne. Her er det vigtigt at du får tværstivere med, som er med til at holde på siderne i de ekstra store bede. Man vil naturligvis også kunne bruge vores bedkanter til at lave et fint bed. Man kan afgrænse et bestemt område med bedkanterne og derved få et meget fint bed i jorden.

Højbed i patina eller cortenstål

Du kan få dem i enten cortenstål, jern eller varmgalvaniseret stål. Højbede i jern og cortenstål højbed får en flot rustrød farve inden for 3 til 6 uger. Kan du ikke vente med at den smukke patina viser sig, så har vi også nogle smarte tips og tricks til, hvordan denne proces bliver sat i gang hurtigere. Først skal siderne vaskes af. Dette gøres med helt almindeligt opvaskevand og en børste eller klud. Grunden til at dette skal gøres, er at der godt kan være et tyndt lag af olie fra produktionen. Derefter kan man køre en klud med eddike hen over siderne. Disse simple tricks er med til at fremskynde rustprocessen. Vi har lavet en kort video for at illustrere det her:

Er man ikke så meget til et bed i cortenstål, kan man også få et i varmgalvaniseret stål. Med de varmgalvaniserede bede får du et stilrent udtryk til din have, hvor den flotte stålfarve er med til at give et flot modspil til dine planter.  

Giv din køkkenhave de bedste forhold med en sneglekant

Med en sneglekant på dine bede undgår du at dine planter bliver angrebet af snegle. Dine grøntsager får lov til at være i fred, og med et højbed får grøntsagerne de bedste muligheder for at trives. Et bed med sneglekant er særdeles velegnet til køkkenhaven. Sneglekanten er standardstørrelse til vores orten, jern og galvaniseret stål bede, og kan også købes til senere hvis du i første omgang har købt dine bede uden. Hvis du har købt et bed hos en af vores konkurrenter, har du stadig mulighed for at tilkøbe sneglekant hos os, kontakt os på tlf.: 88 44 18 10, så skal vi nok finde ud af noget. 

Hvor meget jord skal der i et højbed?

Når du skal finde ud af, hvor meget jord du skal bruge til dit højbed er der en simpel måde at gøre det på. Det afhænger selvfølgelig af om dit højbed er rundt eller firkantet. Hvis højbedet er firkantet afhænger mængden af jord der skal i højbedet af højde x bredde x længde.
Er det et rundt højbed du skal have jord til er udregningen lidt anderledes.

Hvis du har et firkantet højbed skal det gøres således: 

HøjbedHøjbed

Her tager du højden (H), bredden (B) og længden (L) i cm og ganger med hinden f.eks. 40*40*120, herefter dividere du resultatet med 1000 for at få den mængde jord du skal bruge i liter.

Altså 40*40*120 = 192.000 cm3. 192.000/1000 = 192 liter jord

Husk at tilkøbe højbedsmuld.

 

Hvis du har et rundt højbed skal det gøres således:

Jord til runde højbedJord til runde højbed

Her tager du pi (3,14) og ganger den med radius*radius (r) * højden (h), herefter dividere du resultatet med 1000 for at få den mængde jord du skal bruge i liter. Radius findes ved at tage diameteren og dividere med 2. F.eks. en Ø50x20cm

Altså 3,14*(25*25)*20 = 39.250 cm3. 39.250/1000 = 39,25 liter jord

Husk også højbedsmuld.

Højbed med bund

Højbede er utrolig populære og de ser ud til kun at blive mere populære. Vi har både højbede med bund og højbede uden bund. Dem uden bund kan forlænges, da vi ikke skal montere en bundplade. Vores højbede med bund er utrolig gode, hvis man ønsker at have dem stående på fliser eller et andet underlag, hvor man ikke ønsker at jorden skal løbe ud på. Har man et højbed uden bund på fliser vil jorden formentlig løbe lidt ud på fliserne, når jorden bliver våd. Er man af æstetiske årsager nødsaget til at vælge et højbed uden bund der skal placeres på fliser, kan man placere en fiberdug i bunden. Der skal være et overlæg på 30 cm for at sikre at jorden ikke løber ud.
Skal højbedet placeres på fliser, vil vi til enhver tid forslå et højbed med bund. Vi kalder dog højbed med bund for plantekasser. Det vil sige at du både kan få højbed på fødder og højbed på hjul. Et højbed på hjul kan derfor let flyttes rundt i haven. Hjulene på disse højbede er utrolig kraftige, så de kan kører på langt de fleste underlag. Højbed på hjul er populære på terrasser, hvor de kan bruges som en fin overgang fra terrasse til have eller til at skabe et hyggeligt uderum i haven.

Forslag til planter i højbede

Nogle planter og krydderurter er nemmere end andre, når de skal være i et højbed eller en plantekasse. Så ønsker man at have nemme planter i højbedet forslår vi at man har purløg, timian, persille, rosmarin, spinat, salat, rødbeder, radiser, ærter, gulerødder, kartofler eller løg. Vi har i vores design tage hensyn til at man selvfølgelig skal kunne nå midten, hvis man ønsker at dyrke grøntsager osv. i dem. Derfor har vores højbede en max brede på 120 cm, hvilket gør at man kan nå midten fra begge sider uden at skulle op og ligge i højbedet. Længden bestemmer man selv alt efter, hvor meget plads man har til en køkkenhave.

Højbed sort

Er man på udkig efter sorte højbede fås vores lakerede plantekasser også uden bund så de bliver til et sort højbed. Højbedet vil ikke få rust farve, da det er en sort pulverlak der smelter ned over siden og lukker metallet inde, så der ikke kan komme vand ind. Sorte højbede er utrolige flotte i haven og kan være en elegant overgang fra terrassen til græsset.