Egern redekasse

Vil du undgå at egerne i haven bruger fuglenes redekasser, så er der en god løsning her. Giv egernet sin egen redekasse. Den er nem for egernet at komme ind i, da der er klatretrin på siden af kassen. De gør det let at klatre på, og kan samtidig bruges til at den kan hvile sig derpå. Egern redekassen bør placeres så højt som man kan.

Egern er dagdyr og lever som regel alene. De bygger deres egne reder, en kugleformet rede af mos og græs, hvor du kan hjælpe den med læ og med at holde varmen ved at købe redekassen her. De føder normalt 3-7 unger, og det gør de 2 gange om året, så du kan være heldig at din redekasse bliver brugt til dette formål. 

Hvor bor og opholder egern sig?
Egern er meget glade for at opholde sig i skovområder, parker og i boligkvarterer med haver til. De stiller få krav når det kommer til valg af bosted. Er der gamle træer og alsidig, tæt beplantning, er egernet ikke kræsent og slår sig sikkert ned der.

Egern bygger typisk deres reder i nåletræer, helt inde ved stammen. Reden bygger de kugleformet af mos og græs, små pinde og andre lette materialer. Reden er cirka på størrelse med en badebold og er godt gemt væk. Man ser oftest egern have flere forskellige reder som de bruger til forskellige gøremål. Nogle vil de sove i, andre slappe af i og nogle vil de få deres unger i. Egern vil gerne bo så skjult som muligt, vi anbefaler derfor først og fremmest at kassen hænges højt og altså gerne lidt i skjul, hvis man har den mulighed.

Hvad spiser egern?
Egern lever af frugter, bær, nødder og svampe. 

Tegn på egern i haven
Hvis du ser en rede lavet af grene og kviste tæt op ad et nåletræ som er på størrelse med en badebold, så kan det vel og mærket være en egernrede. 
Har du nødder, bær eller andre små lækre sager som forsvinder, måske uden spor af at nogen har været der, kan det sagtens være egern som hapser det fra dig.
Hvis man har grankogler, kan man også tjekke efter om der ligger en masse rester derfra, da de "piller" dem for at spise frøene indeni grankoglen.

Varenummer: 43*X026

Lagerstatus: På lager

397,00 DKK
Beskrivelse
Detaljer
Egern redekassen er 34 cm høj, 13 cm bred og 16 cm bred med taget. Det vejer 3,6 kg.