27.09.2022

Hvad er dyofix?

Med denne vejledning håber vi, du får svar på dine spørgsmål om Dyofix vandfarve til dit spejlbassin.

Er Dyofix giftig?

Dyofix er en koncentreret farve enten flydende eller pulver. Produktet er ikke giftigt for nogen dyr eller mennesker og er samtidig miljøvenligt. Det er blevet grundigt testet i henhold til de europæiske standarder for fødevaretilsætningsstoffer. Du kan med god samvittighed hælde det ud af dit bassin på jorden. Et godt råd er at du ikke hælder det i afløb eller vandløb, da det kan misforstås af andre som tror, det er giftig farve og derfor vil kontakte myndighederne.

Mit kæledyr drikker fra spejlbassinet, er det ok?

Hverken hunde, katte, kaniner, tudser eller fugle tager på nogen måde skade af at hverken drikke eller bade i vand farvet med Dyofix. En interessant observation: vidste du at en energidrik har 65 gange mere farve per liter end en liter Dyofix vandfarve doseret til minimumssatsen!

Hvordan bekæmper Dyofix vandfarve alger?

Det hele starter med dagslys eller hvidt lys, som er opbygget af en række af farver, samlet betegnet som et spektrum. Det hvide lys splittes op i syv synlige farver med røde nuancer i den ene ende til blå og violet i den anden. Når et hvidt lys har et farvede filter på sig, vil vi se lyset som en farve, fx et grøn filter bliver vist grøn, blå som blå, osv. Det er nyttigt at vide at når det hvide lys rammer filteret vil de andre farver blive blokeret. Filteret tillader kun bestemte farver igennem.

Dyofix blokere den røde farve

Dyofix sorte farve er et filter, som blokerer den røde farve i at når ned i bunden af dit spejlbassin. Alle planter på overflader eller i vandet har brug for det røde lys for at trives og vokse. Når du tilføjer et filter i vandet – dyofix vandfarve – blokerer du noget eller alt af det røde lys og stopper fotosyntesen, så der ikke kan vokse alger i dit spejlbassin.


Vil vandfarven virke i alle bassiner?

Dyofix vandfarve vil altid lave et filter når det blandes i vand. Er dit bassin mere end 1 meter dybt, skal du fordoble mængden af farve i vandet. Bemærk venligst, at ikke alt ukrudt og alger er modtagelige for behandlet vand ved minimumskoncentrationer.

Hvor lang tid holder vandfarven?

Der er ikke et sikkert svar til dette spørgsmål, da stærkt sollys og regnvejr begge kan have en effekt på farven. Solen vil falme vandfarven og vandet vil fordampe og nedbør vil fortynde det. Vi foreslår en månedlig opfyldning på 10-15% af den oprindelige dosis for at holde koncentrationen på sit bedste.

Er Dyofix vandfarven sikker?

Svaret er ja. Producenten har grundig testet produktet og overholder alle europæiske fødevaretilsætningsstoffer som er foreskrevet sikre for mennesker.

Er det sikkert at have fisk i sit bassin?

Den anbefalet dosering er lav og har ingen effekt på fisk. Der er foretaget test med fiske der har været i vand med farvekoncentrationer 1000 gange større end vores anbefalet dosis, uden skadelige effekter.

Vil der vokse mindre ukrudt og alger?

Ja det vil der fordi rodfæstet ukrudt i bunden af bassinet kræver sollys til at vokse, det samme gælder alger. Ukrudt, som har blade ved overfalden af vandet, vil kunne få sollys, så det er anbefalet at tilføre Dyofix vandfarve tidligt i foråret før ukrudtet begynder at vokse. Forebyggelse er bedre end behandling!

Ukrudtet vokser allerede i bassinet, er det for sent at bruge Dyofix vandfarve?

Noget ukrudt kræver mere lys (fotosyntese) end andre. Dem der kræver meget lys, kan sandsynligvis ikke øge deres egen vækst også selvom de har blade ved overfladen. Godt råd er derfor at tilføje vandfarven tidligt i foråret.

Hvad sker der, hvis vi putter for meget vandfarve i vores vand?

Vandet vil have en mørkere farve, og måske uigennemsigtigt. Over tid, regn vil falme farven indtil den er helt væk. Den kan også falme ved at hælde mere vand i. Hvis tømning af bassinet er påkrævet, skal vandet tømmes ud i jorden – undgå at hælde det i afløb eller vandløb. Vand som ender i vandløb eller afløb vil ikke være skadeligt, men nogen der ser det farvede vand flyde rundt og vil måske anmelde det som ”forurening” til myndigheder.

Kan vandfarven smitte af?

I koncentreret form, VIL farven smitte af på hænder og tøj, så det anbefales altid at have handsker på, når man håndterer produkterne. Dyofix er høj koncentration af farve og kan måske resultere i misfarvning af ting du putter i bassinet. Vask det af med rigeligt vand og solen vil falme resten af farven er væk.

Vil vandfarve gøre skade på en vandpumpe?

Nej, farven er opløselig og vil passere gennem pumper og filtrer nemt.

Hvad skal jeg gøre med den ubrugte vandfarve?

Produktet skal opbevares et køligt (frostfrit) og tørt sted, med låget/posen lukket godt tæt. Opbevares det korrekt kan Dyofix holde i mange år.

Køb Dyofix hos Zinkbakken.dk

I vores kategori tilbehør til spejlbassiner kan du finde vores sortiment af dyofix, for at få spejleffekten i dit spejlbassin tilbage. Her finder du også andet tilbehør, som kan gøre dit spejlbassin mere nydeligt at se på.