Bålsteder

Rigtig flotte bålsteder til din have. De er perfekte til en sensommeraften, med familie og venner. De skaber varme og en hyggelig atmosfære. Det bliver mere og mere populært at have et bålsted i haven. Det er på grund af at flere og flere tager deres børn under armen og laver snobrød og skumfiduser over den levende ild.
Bålstederne er alle lavet på den måde at man kan se de levende flammer igennem siden af kurven. Dette giver en anderledes og god varme.

5 vare(r)

pr. side

5 vare(r)

pr. side

Bålstederne står alle på en fod som er 35 centimeter høj. Det gør at man kan stille dem de fleste steder uden at være bange for at underlaget bliver for varmt og antænder under dem. De er alle lavet i jern og får med tiden en rigtig smuk rustfarve.

Bål med minimal røg

Når man laver bål i haven, vil man gerne undgå at genere sine naboer med alt for meget røg. 

Vi har førhen lavet bål, hvor vores brænde stod lodret. Dette gave en del røg og det var svært at kontrollere når det først begyndte at falde sammen. Vi prøvede derfor at ligge brændet vandret. Vi lagde brændet tæt og stablede brændet op herfra. Når man ligger brændet vandret gør det også at gløderne har sværere ved at falde ned og tænde flere lag. Det er også vigtigt at man ikke bruge for stort brænde. Mindre brænde gør det også nemmere at kontrollere. 

Den sidste ting vi fandt ud af, var at man skal tænde bålet i toppen. Man skal lave sit bål bredest i bund og smallest i toppen. Dette gør at ilden har nemmere ved at brede sig ned over bålet.