Bålsteder

Rigtig flotte bålsteder til din have. De er perfekte til en sensommeraften, med familie og venner. De skaber varme og en hyggelig atmosfære. Det bliver mere og mere populært at have et bålsted i haven. De fleste kan huske hyggen med snobrød og vil dele det med børnene. Det er ren familiehygge med snobrød eller skumfiduser over den levende ild.
Bålstederne er alle lavet på den måde, at man kan se de levende flammer igennem siden af kurven. Dette giver en anderledes og god varme.

10 vare(r)

pr. side

10 vare(r)

pr. side

Bålstederne står alle på en fod som er 35 centimeter høj. Det gør at man kan stille dem de fleste steder uden at være bange for at underlaget bliver for varmt og antænder under dem. De er alle lavet i jern og får med tiden en rigtig smuk rustfarve.

Bålsted til haven

Lav det perfekte bålsted i haven med en bålfad eller et bålsted fra Zinkbakken.dk. Vi ser en tendens til at flere og flere får et bålsted i haven. Dette skyldes nok en større lyst til at være udenfor, blandt forældre og unge. Med et af vores bålsteder på ben, kan man få et rigtig fint bål, som kommer lidt op i højden. Dette giver det et lidt mere svævende look, men gør det også rigtig flot at se på, da man kan se flammerne igennem metallet. Det har et meget middelalderligt udtryk og er meget rustikt.
Man kan også lave et bålsted med et bålfad. Hvis bålfadet graves lidt ned i niveau, er den et perfekt underlag til et bål. Det er derudover også visuelt et flot element i ens have.
Med vores græskanter eller runde højbed kan man indramme bålstedet. Dette giver et flot skarpt udseende. Det gør også at man har lettere ved at holde det fri for ukrudt og græs.
Da jeg var dreng, kan jeg huske at vi havde et fint corten bålfad på terrassen. Det blev ofte brugt. Det blev for det meste brugt, når jeg fik venner over og jeg havde fået overtalt min mor til at lave snobrødsdej til os. Vi måtte finde tæpperne frem til sidst. Det er også blevet brugt til nogle fester. Om det er en sommerfest i haven eller en julefrokost indenfor er underordnet. Det skaber en lige hyggelig stemning.

Bål med minimal røg

Når man laver bål i haven, vil man gerne undgå at genere sine naboer med alt for meget røg. 

Vi har førhen lavet bål, hvor vores brænde stod lodret. Dette gave en del røg og det var svært at kontrollere når det først begyndte at falde sammen. Vi prøvede derfor at ligge brændet vandret. Vi lagde brændet tæt og stablede brændet op herfra. Når man ligger brændet vandret gør det også at gløderne har sværere ved at falde ned og tænde flere lag. Det er også vigtigt at man ikke bruge for stort brænde. Mindre brænde gør det også nemmere at kontrollere. 

Den sidste ting vi fandt ud af, var at man skal tænde bålet i toppen. Man skal lave sit bål bredest i bund og smallest i toppen. Dette gør at ilden har nemmere ved at brede sig ned over bålet.